Mladi startup napravio adventsko-nogometni vodič po Zagrebu

Na krilima prošlih uspješno odrađenih adventskih vodiča, iz nagrađivanog zagrebačkog startupa kažu da će biti izazovno uskladiti adventsku i nogometnu ludnicu

“Teško da je netko osvijestio da ćemo ove zime biti svjedoci dvostruke ludnice – po prvi put u gotovo stogodišnjoj povijesti Svjetskog nogometnog prvenstva finale će se igrati svega nekoliko dana prije Badnjaka”, govori nam Matina Tenžera, voditeljica projekta Divan.hr.

Da stvar bude izazovnija, gradske vlasti su najavile povratak poznatom Adventu. U srce Zagreba vraćaju se kućice, šušur, ljudi. No, kako bi u ovogodišnjoj organizaciji otišli korak dalje, otvorili su novu impozantnu adventsku lokaciju na Trgu dr. Franje Tuđmana gdje će osvanuti Winter Park – zabavni park s 22 različite sprave i 36 metara visokim kotačem po uzoru na onaj londonski.

“Ljudi se najviše vesele povratku Ledenog parka i klizališta na Tomislavcu. No privatno najviše upitnika izaziva gdje gledati tekmu jer ove godine neće biti velikog ekrana na glavnom zagrebačkom trgu”, kazao je Maroje Sabljić, suosnivač projekta Divan.hr.

Za gledanje utakmica pobrinuli su se organizatori prvog “kvartovskog Adventa” u Španskom. Ondje će se na Trgu Ivana Kukuljevića zeleniti platno do kraja Svjetskog nogometnog prvenstva. Kad su obje odluke postale službene, ekipa portala Divan.hr bacila se na stvaranje dvostrukog, adventsko-nogometnog vodiča pod geslom “Ale Advent, ale ale ale!”. Tako ćete na njihovoj tematskoj web stranici moći pronaći popis interijera i eksterijera za gledanje utakmica, ali i preporuke oko starih i novih adventskih lokacija.

Inače, zagrebački startup Divan.hr jedan je od nagrađivanih timova iz Zagrebačkog inovacijskog centra gdje su njihove osebujne ideje već tijekom natjecanja Startup Factory bile na vrijeme prepoznate. Ove godine se i za njih dogodio svojevrstan povijesni trenutak. Sabljić je strastveni nogometni fan koji ne propušta ni jednu utakmicu, a Tenžera se neslužbeno naziva prvim glasnikom blagdanskog razdoblja.

Ovoj vizionarskoj ekipi želimo puno sreće u stvaranju najboljeg adventsko-nogometnog iskustva za sve koji ove zime definitivno neće ostati doma.

Priuštite si pobjednički Advent, posjetite http://www.divan.hr i ne sramite se prijaviti im na info@divan.hr ako naiđete na zanimljivo mjesto gdje će se moći pogledati utamica ili proslaviti povratak Adventa!

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakPerica Dabro – Nuper d.o.o.
Sljedeći članakBritanski lanac supermarketa podupire proizvodnju jaja