Multipluscard: Sinergijom do većih ušteda i pogodnosti

nikola-jucic-largeO motivima za pokretanje Multipluscarda, načinima provedbe programa i planovima za budućnost razgovarali smo s Nikolom Jurčićem, predsjednikom Uprave Multipluscarda

Multipluscard je prvi koalicijski “loyalty” program na hrvatskom tržištu u okviru kojeg se sjedinjuju sinergijske prednosti brendova uključenih u ponudu, a sve kako bi se ostvarile uštede za krajnje potrošače, ističe Nikola Jurčić.

Možete li nam ukratko predstaviti Multipluscard program nagrađivanja i objasniti kako je došlo do njegove realizacije? Zašto ste se odlučili za zajednički nastup s nekoliko drugih kompanija?
Multipluscard program nagrađivanja prvi je koalicijski program nagrađivanja na hrvatskom tržištu, nastao u suradnji šest uspješnih domaćih kompanija i njihovih brendova.

Konzum, Zagrebačka banka, T-Mobile, Kozmo, Tisak, Tisak Media i Atlas Airtours, koji su lideri u svojim sektorima poslovanja, na jednom su mjestu objedinili znanja i iskustva kako bi korisnicima ponudili što više pogodnosti, od većeg broja prodajnih mjesta i šireg asortimana proizvoda i usluga do mogućnosti velikih ušteda.

Sama ideja za drukčiji pristup korisnicima razvila se iz iskustava Konzumova programa nagrađivanja Plus Card, kao i iz suvremene prakse u svijetu u kojem su koalicijski programi nagrađivanja velikih kompanija uobičajeni.

Prateći potrošačke navike svojih korisnika, odlučili smo se za program koji bi slijedio njihove potrebe i mogućnosti, omogućio im da sami biraju što će kupiti, gdje će potrošiti svoj novac i koliko će pritom uštedjeti.

Koje novosti donosi u odnosu na dosadašnje ‘loyalty’ programe?
Ono što kao prvi koalicijski program izdvaja Multipluscard program nagrađivanja od ostalih jest mogućnost multipliciranja nagradnih bodova. Znači, kupci u Hrvatskoj prvi put mogu prikupljati nagradne bodove kod više partnera samo jednom kupnjom.

Primjerice, kupnjom u Konzumu koja se plati Mastercardom ili Maestrom Zagrebačke banke dobivaju se dvostruki bodovi, odnosno trostruki ako se kupi T-Mobileov bon Simpa. To je jedan od primjera multiplikacije bodova, a uključenjem novih partnera bit će sve više mogućnosti za korisnike.

Korisnicima je ujedno i jednostavnije skupiti bodove jer im je proširen asortiman proizvoda i usluga kao i broj prodajnih mjesta na kojima se može realizirati kupnja. Novost programa jest mogućnost skupljanja nagradnih bodova u inozemstvu ako se plaćanje obavlja karticama Mastercard ili Maestro Zagrebačke banke.

Što će se dogoditi s Konzum Plus karticom i programom?
Svi dosadašnji korisnici Konzum Plus kartice primili su na kućne adrese poziv da se priključe MultiPlusCard programu te bodove skupljaju kao i do sada, na svim prodajnim mjestima i prilikom svake kupnje.

Konzum Plus Card vrijedio je sve do kraja 2010. godine, a s početkom novoga obračunskog razdoblja u potpunosti je zamijenjen karticom Multipluscard.

Ono što je novo u Konzumu jest nagrađivanje manjih kupnji, odnosno snižavanje praga za ostvarivanje nagradnih bodova na 10 kuna u odnosu na dosadašnjih 50 kuna.

Na koji način profitiraju korisnici, a na koji način pružatelji usluge Multipluscarda?
Kroz veću mogućnost izbora, bogatiju ponudu proizvoda i usluga te veće uštede s Multipluscard programom nagrađivanja nadamo se postaviti nove standarde brige za korisnika na domaćem tržištu.

Da to najozbiljnije mislimo, dokazuje i brojka od 100 milijuna kuna koliko se procjenjuje da će kroz uštede i skupljanje nagradnih bodova Multipluscard godišnje donositi korisnicima programa.

Partneri programa pak na ovaj način ostvaruju i zadržavaju povjerenje kupaca, što je jedini ispravan put prema ostvarivanju pozitivnih poslovnih rezultata.

Koje su prednosti, a koji nedostaci zajedničkog marketinga?
Prednosti zajedničkog djelovanja više tvrtki su brojne, od sinergije znanja i iskustva u ophođenju s korisnicima preko udruživanja asortimana proizvoda i usluga namijenjenih korisnicima, široke prodajne mreže do veće dostupnosti programa.

Ipak, udruživanje više kompanija iz različitih sektora zahtijeva drukčiji pristup promocije programa, poglavito kada je riječ o tako različitim industrijama kao što su trgovina i bankarstvo.

Usuglašavanje različitih pristupa promocije velik je izazov, ali ujedno i velika prednost zato što upravo dogovaranje i usuglašavanje različitosti vodi do najboljih rezultata.

multipluscard-karticaNamjeravate li ubuduće širiti krug partnera i što je bitno pri njihovu odabiru?
Program nagrađivanja Multipluscard otvoren je za sve potencijalne partnere na tržištu bez obzira na njihov sektor ili veličinu. Štoviše, naš je cilj u program uključiti što više tvrtki jer širom ponudom proizvoda i usluga te širom maloprodajnom mrežom osiguravamo višu razinu usluge za kupce. Sve tvrtke koje prepoznaju prednosti zajedničkog djelovanja prema domaćim korisnicima su dobrodošle!

Postoje li planovi za nove proizvode i usluge u okviru zajedničkog nastupa i oglašavanja s drugim tvrtkama?
Zajednički program nagrađivanja je tek u povojima i pred njim su brojne mogućnosti. Ono što vam zasigurno mogu reći jest da će se Multipluscard program dalje razvijati i prilagođavati potrebama korisnika i tržišnim kretanjima.

U skladu s tim očekuju nas brojne nove usluge za koje ćemo u danom trenutku procijeniti na koji način najbolje slijede želje i mogućnosti hrvatskih građana.

Kako su potrošači reagirali na novu uslugu u ovom početnom razdoblju?
Program nagrađivanja Multipluscard predstavlja pozitivan primjer komunikacije zajedničkih snaga brendova.

Naime, uvođenjem Multipluscard kartice na tržište čak sedam brendova našlo se pred izazovom kako udružiti snage i na najbolji način promovirati prvi koalicijski program nagrađivanja, dosad neviđen na domaćem tržištu.

Ipak, sa zadovoljstvom mogu reći kako je ova sinergija vodećih hrvatskih brendova dala uspješne rezultate – već u ovom trenutku smo premašili dosadašnji broj korisnika bivše Konzum Plus kartice.

Prethodni članakInspektorat s tržišta povukao kinesku dječju hodalicu
Sljedeći članakIkea i Tvin zajedno grade tvornicu