Na čelu Orbico grupe Jurij Tršan

Dosadašnji predsjednik Uprave Josip Roglić i član Uprave za financije Stjepan Roglić s Novom godinom prešli su iz Uprave u Nadzorni odbor na mjesta dopredsjednika

U Orbico grupi ovih je dana veliko kadrovsko preslagivanje u Upravi i Nadzornom odboru. Novim predsjednikom Uprave grupacije imenovan je Jurij Tršan, koji grupom upravlja uz zamjenicu Alexandrinu Marinovu i timom potpredsjednika u kojem su Irena Novinec, Igor Šprajcar, Romina Orešković, Silvija Pleština, Branko Jović, Admir Duraković i Goran Hržić.

Upravljačka shema Orbico grupe
Dosadašnji predsjednik Uprave Josip Roglić i član Uprave za financije Stjepan Roglić s Novom godinom prešli su iz Uprave u Nadzorni odbor na mjesta dopredsjednika. Naime, najveći domaći poduzetnik Branko Roglić, čija grupacija je lani ostvarila oko dvije milijarde eura prihoda u dvadeset europskih zemalja, odlučio je da svi članovi obitelji uđu u Nadzorni odbor. Kao nadzornici pridružuju mu se sinovi Stjepan i Josip.

“Moji su sinovi već 25 godina sa mnom u operativi i sad je logično da se obitelj konsolidira na razini Nadzornog odbora”, objašnjava promjene Branko Roglić. Uz članove obitelji Roglić, u Nadzorni odbor ulaze i Marek Kapušćinski i Igor Šprajcar.

Od ostalih menadžerskih funkcija, Orbico Hrvatska (FMCG business u Hrvatskoj) vodi Mario Matić, a Snježana Zvonarević iz vođenja lokalne firme ide na poziciju vođenja nekoliko principala na nekoliko tržišta, na funkciju Grupe.

Iz kompanije posebno naglašavaju da su sve potrebne rotacije obavljene unutar grupacije, iz koje nitko od rukovodećih menadžera nije otišao, a sve pozicije popunili s ljudima koji već niz godina rade u grupaciji. Tako je novi CEO, Slovenac Jurij Tršan, prošao niz funkcija u Orbicu je vodio više zemalja, i bio potpredsjednik za razvoj, a njegova zamjenica Marinova dolazi iz Orbica Bugarska. (Lider)

Prethodni članakLidl zapošljava 400 sezonskih radnika
Sljedeći članakDio članica WTO-a za nova pravila o e-trgovini