Na Vinistri čak 130 izlagača

Vinistra, koja će se održati od 11. do 13. svibnja, ove će godine biti jedno od glavnih mjesta susreta struke, poslovnih ljudi i potrošača Istre, Hrvatske i regije budući da će se na njoj okupiti više od 130 izlagača – vinara, uljara, proizvođača žestokih pića i hrane te gotovo jednako toliko stručnjaka iz svijeta eno-gastronomije, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Poreču.

vino-midiUz uobičajeni izložbeni prostor u sportskoj dvorani “Žatika”, izložbu će ove godine uvelike obilježiti rezultati strategije “Brending Hrvatske kao vinske zemlje” koje će predstaviti međunarodni stručnjak Tony Hodges.

Kako je najavljeno na konferenciji za novinare, riječ je o prvome sveobuhvatnom dokumentu koji će državnim institucijama, vinarskim udrugama i vinarima biti središnja vodilja u pozicioniranju zemlje na vinskim tržištima diljem svijeta.

“Dio strategije svakako će biti i vinski turizam kao ključna gospodarska poluga vinskih regija, o čemu će se na Vinistri održati i zaseban okrugli stol s domaćim i stranim govornicima”, najavio je predsjednik Vinistre Ivica Matošević.

Istaknuo je kako ta izložba nastavlja uspješan koncept obogaćivanja svojeg sadržaja događajima poput “Vinistra Gourmet Showcookinga” domaćih restorana i restorana iz Kanade, Italije i Nizozemske. Najavio je i 4. svijet malvazija, neslužbeno svjetsko prvenstvo tog vina na kojem će 25. travnja ocjenjivači iz pet zemalja ocijeniti 190 vina od šest različitih sorti malvazije iz pet zemalja svijeta. (H)

Prethodni članakLidl Hrvatska uz “SOS Dječje selo Hrvatska” u proslavi 20. rođendana
Sljedeći članakDva nova okusa omiljenih Dr. Oetker Vitalis mueslija