Na ženskoj retail konferenciji učimo od žena koje su transformirale tržište

Najveća ženska poslovna mreža Women in Adria organizira treću konferenciju za žene u proizvodnji, logistici i trgovini “Women leadership transforming retail”

Kad je riječ o kupovini unutar kućanstva, žene su uglavnom te koje donose krajnju odluku. Dakle, svi oni koji se bave prodajom trebaju poznavati svog krajnjeg potrošača koji je uglavnom – žena. A tko zna ženu bolje od žene? Pa ipak, često su podzastupljene u upravama kompanija u FMCG i proizvođačkom sektoru u maloprodaji. Tako kompanije često ne reflektiraju bazu svojih kupaca. Najveća ženska poslovna mreža Women in Adria organizira treću konferenciju za žene u proizvodnji, logistici i trgovini “Women leadership transforming retail”.

Stižu govornice koje će pružiti praktične savjete i informacije o trendovima u industriji, ponašanju potrošača i odgovoru na njihove potrebe. Women leadership transforming retail održat će se 23. svibnja u zagrebačkom restoranu Lido. Povežite se s profesionalkama u industriji, stvorite nove kontakte i podijelite svoja iskustva na najjačoj ženskoj retail konferenciji u regiji. Prijave su otvorene.

Žene koje su napravile promjene
Milena Vušak, Business Development direktorica u Neltu, na konkretnim primjerima projekata iz Mondeleza, Kraša i Nelta objasnit će kako se probiti od lokalnog do globalnog tržišta. Petra Jelić, Brand Managerica u Maraski, odgovorit će nam na sveprisutno pitanje je li moguće biti uspješan na oba polja – privatnom i poslovnom? Predstavit će strategije i savjete koji omogućuju usklađivanje profesionalnih obveza s osobnom srećom. O work-life balansu sve zna Susanne Pauli, coachica od koje imamo priliku doznati objasnit će kako bolje koristiti vlastite potencijale, podignuti kvalitetu našeg privatnog i poslovnog života te tako povećati produktivnost.

Helena Kljaić, Direktorica prodaje i marketinga za Hrvatsku u Mittelcou, govorit će o iskrenim emocijama prema proizvodima koji se prenose generacijama, a veliku pažnju usmjerit će i razlikama rada u multinacionalnim kompanijama i malim obiteljskim tvrtkama. Zašto je važna tranzicija iz direktnog u indirektno vođenje podijelit će Josipa Petrović iz METRO Hrvatska. Educirat će nas zašto je ženama teže biti indirektni vođa, otpustiti moć i stvarati utjecaj, ali i kako pretjerani ownership postaje prepreka za rast.

Radionica aktivnog slušanja koja mijenja lidere
Istraživanja pokazuju da su lideri koji se ističu u aktivnom slušanju vještiji u izgradnji povjerenja, poboljšanju odnosa i jačanju angažmana tima. Stoga će voditeljica PwC’s Academy u Hrvatskoj, Ana Jergović, održati transformativnu 20-minutnu radionicu.

Cilj je opremiti liderice vrijednim uvidima za poboljšanje vlastitih vještina slušanja u konačnici osnažujući njihovo vodstvo. Kroz zanimljivu praktičnu vježbu, moći ćete procijeniti na kojoj od tri razina trenutno najviše slušate te identificirati uobičajene prepreke koji ometaju aktivno slušanje.

Osobne priče koje inspiriraju
Iz nekoć male, a danas iznimno uspješne Offertissime stiže Irena Smiljanić koja će podijeliti svoj put profesionalnog i osobnog razvoja. I direktorica prodaje u Saponiji Tatjana Pavić-Horvat podijelit će svoje više od 20 godina dugo poslovno iskustvo s komercijalnim poslovima, poslovima razvoja tržišta te upravljanja komercijalnim ugovorima s kupcima i distributerima u FMCG kanalu, a osnivačica i direktorica P2P Logistics, Nataša Mihajlović, podijelit će kako je izgledao ‘nemogući’ put od prodavačice u pa do vlasnice vlastite kompanije u logistici.
Na velikom panelu koji će moderirati LeverUP-ova Daria Nemchonok imat ćemo prilike slušati neke od najuspješnijih žena u industriji koje će podijeliti svoje priče, savjete, izazove i predviđanja za budućnost retaila. Stižu Helena Klarić; Predsjednica Uprave Tiska, Petra Bizjak; CEO u Lesnini, Martina Drezga; suvlasnica i strateška direktorica Drezga d.o.o.

Više informacija o događaju i obrazac za prijavu pronađite na linku.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakLorenzo Mayol novi generalni direktor Glovo Hrvatska
Sljedeći članakMesna industrija Braća Pivac ulazi u vlasništvo Celjskih mesnina