Nagrada “Vinar godine“ za Podrume Belje

horvat-suhadolnik-i-knezevic-largePodrumi Belje dobitnik su nagrade „Vinar godine“, tradicionalnog godišnjeg priznanja koje dodjeljuje specijalizirana revija za vino, gastronomiju i turizam „Svijet u čaši“.

Podrumi Belje, koji posluju u okviru Agrokor vina, najveći su hrvatski proizvođač grožđa iz vlastitih vinograda na području vinogorja Baranja te unutar vinogradarske podregije Podunavlje.

Od početka ove godine vina iz Podruma Belje ocjenjivana su najvišim ocjenama od kojih iz Agrokor vina ističu priznanje Regional Trophy za Merlot 2008. na Decanteru, nedavno osvojenu zlatnu medalju za Cabernet sauvignon barrique 2007. na Emozioni dal Mondo u Bergamu te brončanu medalju na Decanteru za Cabernet sauvignon 2007.

Osim ovih nagrada i nagrada s manjih sajmova i ocjenjivanja tijekom tekuće godine, svakako bi trebalo istaknuti i izvrsnu ocjenu svjetski poznatog vinskog kritičara Roberta Parkera koji je Graševinu 2009. iz ovog podruma ocijenio s 90 bodova što je najviša ocjena koju je dobilo neko hrvatsko vino, navodi se u priopćenju Agrokor vina.

Prethodni članakFenzl: U Hrvatskoj smo dosad uložili 200 milijuna eura
Sljedeći članakU Arena Centru više od milijun posjetitelja