Najekskluzivnije pivo na svijetu iz Carlsberga

vintage-carslberg-ftdJacobsen Vintage 3, treći nastavak Carlsbergove jedinstvene pivske trilogije, proizveden je u limitiranoj ediciji od 1.000 boca od 0,37 l, a cijena od oko 2010,00 KN čini ga jednim od najekskluzivnijih piva na svijetu.

Nakon prošlogodišnjeg iznimnog proizvoda iz svoje Jacobsen Vintage trilogije, Carlsberg je ove godine znalcima ponudio posljednje izdanje u seriji vjerojatno najekskluzivnijeg piva na svijetu – Jacobsen Vintage 3. Cijena se jedne boce ovog pivskog užitka formira prema godini njegovog pojavljivanja na tržištu, te ove godine iznosi 2.010,00 danskih kruna, oko 2.010,00 kuna, što ga čini jednim od najekskluzivnijih piva na tržištu. Kao i njegovi prethodnici, Vintage 3 pivski je izazov za kategoriju vrhunskih vina, gdje se nudi kao jedinstvena alternativa najboljim godištima najboljih desertnih vina.

Na razvoju Jacobsen Vintagea 3 surađivali su pivarski majstori iz šest Carlsbergovih europskih pivovara, a samo je pivo kuhano u Inovacijskom centru Grupacije Carlsberg u Strasbourgu. Nakon kuhanja i fermentacije u pivovari Kronenburg, Vintage 3 zrio je u bačvama od francuskog hrasta, i to u podrumima koje je još 1847. u Kopenhagenu sagradio osnivač Carlsberga J.C. Jacobsen. Na koncu je tog delikatnog procesa dobiveno takozvano Pale Barley Wine, pivo s 15% alkohola, čiji okus ostaje isti najmanje 50 godina. Pošto mu je okus vrlo sličan okusu slatkih desertnih vina, Vintage 3 idealno se sljubljuje sa slatkim desertima i sirevima.

Carlsbergova je namjera bila kreirati potpuno iskustvo u boci, pa je zato Jacobsen Vintage trilogija više od piva visoke kvalitete i jedinstvenog okusa. Naime, svih 1.000 boca Vintagea 3 ručno je napunjeno i zatvoreno, a na njih su rukom naljepljene etikete na kojima se danski umjetnici poigravaju s konceptom fiktivnog Carlsbergovog grada u prošlosti i budućnosti.

Osim u ekskluzivnim danskim restoranima i pivovari Jacobsen u Kopenhagenu, Vintage 3 moći će se kupiti i putem web prodaje Carlsberga Danska, na adresi: www.carlsberg.dk

Prethodni članakSwiss Tradition u novom, prigodnom proljetnom ruhu
Sljedeći članakDaruvar, trgovina, 100 m2