Najviša prosječna satnica u Zagrebu 55,3 kune

U rujnu je najviša satnica isplaćivana zaposlenima u zračnom prijevozu i iznosila je prosječnih 55,33 kune, dok je najniža isplaćena radnicima u proizvodnji odjeće i iznosila je 17,12 kuna

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatskoj za rujan iznosila je 30,30 kuna i bila je 4,1 posto niža u odnosu na prosječnu satnicu za kolovoz te 3,4 posto manja od prosjeka iz rujna prošle godine, objavio je Državni zavod za statistiku.

Najviša satnica isplaćena je zaposlenima u zračnom prijevozu i iznosila je prosječnih 55,33 kune, dok je najniža isplaćena radnicima u proizvodnji odjeće i iznosila je 17,12 kuna.

Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u Zagrebu za rujan je iznosila 6.358 kuna, što je za 30 kuna ili nominalno 0,5 posto manje nego za mjesec prije, pokazuju podaci Odjela za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj. Na godišnjoj razini, prosječna zagrebačka neto plaća za rujan bila je veća za 44 kune ili nominalno za 0,7 posto.

Najveću prosječnu plaću za rujan u Zagrebu imali su zaposleni u djelatnosti promidžbe i istraživanja tržišta u iznosu od 10.166 kuna, a najmanje plaće imali su radnici u zaštitnim djelatnostima s prosjekom od 3.126 kuna. (Banka.hr / Hina)

Prethodni članakIkea, Rimac Automobili i P&G najbolji poslodavci
Sljedeći članakZašto je online šoping noćna mora trgovaca?