Nestle otvorio tvornicu za proizvodnju plant based obroka u Surčinu

Marjana Davidović, direktorica Nestlea za Srbiju, Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju

Sirovine za proizvodnju nabavljat će se iz Srbije, a gotovi proizvodi plasirat će će u Njemačku, Francusku, Italiju, Nizozemsku, Španjolsku i Veliku Britaniju

Globana prehrambena kompanija Nestle otvorila je u beogradskoj općini Surčin tvornicu za proizvodnju obroka na biljnoj bazi u koju je investirala više od 80 milijuna eura. Riječ je o drugoj tvornici kompanije u Surčinu u kojoj će posao naći 220 radnika i čiji je godišnji kapacitet proizvodnja 12.000 tona hrane.

Nova tvornica, koja se prostire na 18.440 četvornih metara, proizvodit će obroke iz asortimana brenda GARDEN GOURMET, stvarajući nove mogućnosti ukusnih, hranjivih i inovativnih proizvoda na biljnoj bazi, omiljenih potrošačima širom Europe, ali i regije. Korištenjem lokalnih sastojaka Nestlé planira dodatno osnažiti lokalne proizvođače soje, s ciljem održavanja jakih veza unutar lokalne zajednice i srpskog društva.

Brend GARDEN GOURMET je dio misije kompanije Nestlé da ponudi potrošačima inovativne proizvode koji su dobri za ljude i planet, bez kompromisa kada je okus u pitanju. Kompanija je 2022. godine uspostavila partnerstvo s lokalnim dobavljačem sojinog proteina u Srbiji i njegovim poljoprivrednicima kako bi oni prešli na regenerativnu poljoprivredu. Ovo je način obrade zemljišta koji radi na jačanju prirodnih ekosustava i ima za cilj zaštitu, obnovu i obnavljanje poljoprivrednih zemljišta.

“S novom tvornicom Srbija postaje važan centar za proizvodnju hrane na biljnoj bazi, ne samo u jugoistočnoj Europi već na cijelom kontinentu. To predstavlja nastavak našeg puta investicija i ulaganja u razvoj lokalnih resursa i stručnih ljudi. Nova tvornica koristit će lokalne sirovine za proizvodnju visokokvalitetnih proizvoda, otvarajući time nove mogućnosti za isporuku ukusnih i hranjivih obroka na biljnoj bazi i omiljenih proizvoda potrošača. Ova investicija pokazuje dugoročno opredjeljenje kompanije Nestlé prema Srbiji, a ovaj projekt se uklapa u naše planove za proširenje lokalne proizvodne mreže. Također, Srbija je postala regionalni pionir u primjeni principa regenerativne poljoprivrede u Nestléu, što nije samo naš prioritet, već i način da se odgovori na klimatske promjene i zaštiti naše okruženje, što vjerujemo da će doprinijeti ostvarenju općeg cilja postizanja nulte emisije plinova s učinkom staklenika do 2050. godine. Da bismo postigli ove ciljeve, Nestlé ulaže 1,2 milijarde švicarskih franaka globalno kako bi promovirao regenerativnu poljoprivredu širom našeg lanca opskrbe do 2025. godine”, rekao je Alesandro Zaneli, direktor tržišta Nestléa za jugoistočnoeuropsko tržište.

Gotovi proizvodi plasirat će se u Njemačku, Francusku, Italiju, Nizozemsku, Španjolsku i Veliku Britaniju.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakRadenska i Sonda pozivaju sve da dizajniraju Radensku za zimu 2024.
Sljedeći članakTvrtke Žitoproizvod i Mlinotest zajednički nastupile na sajmu GAST 2024.