Nestle širi poslovanje s medicinskim prehrambenim proizvodima

Prehrambeni div Nestle planira u idućem desetljeću uložiti stotine milijuna dolara u proširenje dijela poslovanja s prehrambenim proizvodima koji pomažu u liječenju zdravstvenih tegoba, objavila je danas švicarska kompanija.

Time se nada ostvariti koristi od rastućeg tržišta prehrambenih proizvoda koji pomažu u liječenju kroničnih tegoba poput dijabetesa i pretilosti. U Nestleu žele biti pioniri nove industrije koja obuhvaća segment između hrane i farmaceutike i u tu svrhu će uspostaviti medicinski prehrambeni institut u Švicarskoj i ogranak pod nazivom Nestle Health Science.

Peter Brabeck-Letmathe, Nestleov predsjednik uprave i bivši izvršni direktor, ustvrdio je da postojeći zdravstveni sustavi ne mogu izlaziti na kraj sa sve većim brojem oboljelih od dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti, Alzheimera i onih s problemima pretilosti.

“Znanost medicinskog nutricionizma skrojenog za potrebe pojedinca bavi se pronalaženjem učinkovitih i ekonomičnih načina prevencije i liječenja akutnih i kroničnih bolesti u 21. stoljeću”, kazao je.

Izvršni direktor Paul Bulcke novo poslovanje smatra obećavajućom poslovnom prilikom.

Nestle Health Science počet će s radom 1. siječnja iduće godine, a djelovat će kao ogranak postojećeg temeljnog poslovanja s prehrambenim proizvodima i bezalkoholnim pićima, kaže se u priopćenju kompanije. (H)

Prethodni članakUnilever potvrdio kupnju američkog Alberto Culvera
Sljedeći članakHopfgartner: U centru Cascade nudimo razdoblje besplatnog najma