Nestlé stupio u partnerstvo s udruženjem protiv zloupotreba rada

nestle-kakao-berba-obala-bjelokosti-largeKompanija Nestlé pokrenula je suradnju s Udruženjem protiv zloupotreba rada (Fair Labor Association – FLA ) kako bi se utvrdilo rade li djeca na poljima kakaa s kojih se tvornice opskrbljuju sirovinama.

Nestlé je prva prehrambena kompanija koja je podnijela zahtjev za članstvom u ovom Udruženju, navode iz švicarske tvrtke.

U prvoj fazi ove suradnje u siječnju 2012. FLA će poslati nezavisne stručnjake na Obalu bjelokosti kako bi se ispitao tijek nabave kakaa. Ukoliko se utvrdi da na farmama rade djeca FLA će preporučiti mjere i načine za održivo i trajno rješavanje ovog pitanja.

Rezultati ovog istraživanja bit će objavljeni na proljeće 2012. i pružit će daljnje smjernice za buduće poslovanje Nestléa, kažu iz te tvrtke dodajući kako će suradnja s FLA “pojačati napore kompanije u promicanju održivosti i kreiranju bolje radne prakse u opskrbnom lancu kakaom, koji je ujedno i temelj Nestlé Kakao plana”, navode iz Nestléa.

“U našem opskrbnom lancu nije dozvoljeno koristiti rad djece. Nismo u mogućnosti samostalno riješiti ovaj problem, ali u suradnji s partnerom kao što je FLA osigurat ćemo da naši napori uloženi u rješavanje ovog pitanja budu usmjereni na pravi način”, izjavio je izvršni potpredsjednik za poslovanje kompanije Nestlé, José Lopez.

Auret van Heerden, predsjednik FLA, pozdravio je Nestléovu inicijativu po pitanju rješavanja problema rada djece: “Pored revizije i inspekcije, naš pristup stavlja naglasak prvenstveno na definiranje samog uzroka problema. U mogućnosti smo pomoći Obali Bjelokosti pri formiranju kapaciteta kako bismo našli rješenja, a potom i utvrdili imaju li ta rješenja učinka.”

Prethodni članakPredblagdanski popusti i zabavna događanja u Mercatoru i Getrou
Sljedeći članakCarrefour otvara prvi dućan u Albaniji