Neto dobit Hrvatske pošte 48,6 milijuna kuna

U sklopu petogodišnjeg investicijskog razdoblja koje završava ove godine, investirano je više od milijardu kuna: u novu infrastrukturu, modernu poštansku tehnologiju te poboljšanje uvjeta rada

U 2021. godini Hrvatska pošta ostvarila je prihod od 1,78 milijardi kuna i obavila 235 milijuna poštanskih usluga, a dostavljeno je i 10,3 milijuna paketa. Tvrtka je dosegla EBITDA od 171,7 milijuna kuna s EBITDA maržom od 10,1%, čime je poslovanje Hrvatske pošte po rezultatima smješteno među uspješnije tvrtke u Europskoj uniji, izvijestili su iz kompanije uz napomenu kako je ostvarena neto dobit od 48,6 milijuna kuna.

Kako dodaju, EBITDA marža bilježi blagi pad u odnosu na prethodne godine jer je tijekom 2021. za nagrade zaposlenicima izdvojeno čak 125 milijuna kuna čime su povećani rashodi. Istovremeno, to je omogućilo zadržavanje i zapošljavanje novih radnika na operativnim radnim mjestima te osiguralo Hrvatskoj pošti nesmetano poslovanje.

Sve veća potrošnja u digitalnim i online trgovinama obilježila je i prošlu godinu, a sukladno tome zabilježen je nastavak rasta količina i volumena paketa od 15%. U sklopu petogodišnjeg investicijskog razdoblja koje završava ove godine, investirano je više od milijardu kuna: u novu infrastrukturu, modernu poštansku tehnologiju te poboljšanje uvjeta rada.

Godišnji utjecaj Hrvatske pošte cjelokupno gospodarstvo veći je od pola milijarde kuna, navode u Pošti. U 2021. Hrvatska pošta započela je realizaciju investicije u paketomate, novi beskontaktni dostavni kanal. U proteklih godinu dana postavljeno je više od 150 od ukupno 300 paketomata koliko će ih biti na lokacijama diljem Hrvatske.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakRuski trgovački lanac MERE stiže u Istočno Sarajevo
Sljedeći članakIBM iX Hrvatska otvara ured u Osijeku