Ni deseta prodaja Dalmacijavina nije uspjela

Ni dalje nema zainteresiranih za kupnju splitskog Dalmacijavina koji se u utorak, na 10. po redu dražbi, na Trgovačkom sudu u Splitu prodavao za 92 milijuna kuna.

Stečajni upravitelj Perica Mitrović rekao je da je sljedeći pokušaj prodaje Dalmacijavina odgođen do 15. siječnja, kada će se održati 11. po redu dražba, na kojoj će cijena biti snižena do deset posto.

“Prije toga ćemo održati odbor vjerovnika i predložiti im smanjenje prodajne cijene. Bit ću najsretniji čovjek na svijetu kada netko pokaže interes za Dalmacijavino, no za sada nema ništa od toga jer nema pravih investicija ni zainteresiranih za ovakve proizvodne djelatnosti”, kazao je Mitrović.

Dalmacijavino se prodaje u paketu s imovinom opterećenom hipotekama i zaštićenim brendovima među kojima je najpoznatiji “Pipi”.

Osim 67.000 kvadrata skladišno-proizvodnog prostora u Sjevernoj luci prodaju se i vinarije u Jelsi i Starom Gradu, zemljište u Vrbanju na Hvaru, drniška tvornica kvasine, vinogradi i poslovni prostor i skladište u Velikoj Gorici, Vukovaru, Rijeci i Zadru.

Početna prodajna cijena Dalmacijavina u kolovozu prošle godine iznosila je 281 milijun kuna, a odbor vjerovnika ju je spuštao više puta samo kako bi se pronašao zainteresirani kupac. (SEEbiz / Hina)

Prethodni članakMasterCard: Darivanje novca neprikladno i nemarno
Sljedeći članakLaško: Odabran uži krug kandidata za dokapitalizaciju