Nije prihvaćena ponuda Princeps prometa za dokapitalizaciju Badela 1862

Ponuda jedinog ponuditelja za strateško povezivanje i dokapitalizaciju Badela 1862, tvrtke Princeps promet, nije prihvaćena jer nisu u roku dostavili traženu dokumentaciju, priopćeno je danas iz Badela.

Na sjednici radne skupine za ocjenu mjera restrukturiranja Badela 1862, održanoj 5. rujna s ciljem provedbe postupka predstečajne nagodbe, izvršena je analiza obvezujuće ponude jedinog ponuditelja – Princeps promet d.o.o. iz Zagreba, koja je pristigla na javni poziv za prikupljanje ponuda za strateško povezivanje i dokapitalizaciju Badela od 22. travnja ove godine.

“Radna skupina je donijela odluku po kojoj ponuda Princeps prometa nije prihvaćena, budući je utvrđeno da ponuditelj nije u okviru ostavljenog roka dostavio traženu dokumentaciju. Ponuda je formalno i suštinski nepotpuna u dijelu ispunjenja obveznih uvjeta i potrebne dokumentacije kojom se dokazuje financijska sposobnost i investicijski potencijal ponuditelja”, navode iz Badela.

Napominju i kako je time okončan postupak po javnom pozivu za prikupljanje ponuda za strateško povezivanje i dokapitalizaciju Badela.

Radna skupina je zaključila da je za osiguranje dugoročne opstojnosti Badela 1862 nužno izvršiti dokapitalizaciju u okviru postupka predstečajne nagodbe, čime će se osigurati kontinuirana likvidnost i potrebna adekvatnost kapitala.

Uvažavajući činjenicu da je Badel 1862 trgovačko društvo u većinskom državnom vlasništvu, aktivnosti u pronalasku izvora planirane dokapitalizacije provodit će Ministarstvo gospodarstva u koordinaciji s Centrom za restrukturiranje i prodaju, Ministarstvom financija i Ministarstvom poljoprivrede, ističu iz Badela. O tijeku daljnjeg postupka Badel će, kako navode, redovito obavještavati investicijsku javnost.

Sredinom lipnja iz Badela su izvijestili da je u prvom krugu prikupljanja neobvezujućih ponuda povodom javnog poziva za prikupljanje ponuda za strateško povezivanje i dokapitalizaciju Badela 1862, u okviru postupka predstečajne nagodbe interes pokazalo šest domaćih i inozemnih kompanija, od kojih je u roku dostavljeno pet neobvezujućih ponuda. (SEEbiz / Hina)

Prethodni članakZavršio sedmi po redu Aerobic & Fitness Camp u Vodicama
Sljedeći članakMoody’s potvrdio Agrokorov rejting