Nizozemski Coop otvorio 300. dućan

Prošle je godine Coop od lanca Sligo preuzeo 51 supermarket EMTÉ-a, a u Utrechtu je sada otvoren prvi rebrendirani dućan koji će poslovati pod imenom Coop

Nizozemski maloprodajni lanac Coop otvorio je u blizini Utrechta 300 prodajno mjesto u prostoru nekadašnjeg outleta EMTÉ, a vlasnik prodajnog mjesta je Arjan van ‘t Goor čiji su roditelji vodili outlet. Prošle je godine Coop od lanca Sligo preuzeo 51 supermarket EMTÉ-a, a u Utrechtu je sada otvoren prvi rebrendirani dućan koji će poslovati pod imenom Coop.

Komentirajući otvorenje, Maarten Ebben, direktor trgovačkih operacija u Coopu je rekao kako lanac raste na svim frontovima: u prodaji, onlineu kao i po broju prodajnih mjesta.

“Zahvaljujući prošlogodišnjoj akviziciji 51 EMTÉ supermarketa, zahuktao se rast prodajnih mjesta. Ubrzano radimo na preuređenju, ali istovremeno otvaramo i nove prostore.” U Coopu očekuju kako će preuređenje bivših EMTÉ-ovih dućana biti gotovo do kraja prvog polugodišta ove godine te će tada Coopova mreža brojati 316 prodajnih mjesta.

 

Prethodni članakPao promet u maloprodaji EU-a na mjesečnoj razini
Sljedeći članakSpar 2018. Hrvatskom Caritasu donirao kruh vrijedan 4,6 milijuna kuna