Njemačke pivovare upozoravaju na nestašicu pivskih boca u ljetnoj sezoni

Potrošači bi prazne boce trebali što prije vratiti u trgovine kako bi situacija bila barem malo lakša, poručili su proizvođači

Njemački proizvođači piva strahuju da bi se mogli suočiti s nestašicom pivskih boca, djelomično zbog rastućih troškova energetski intenzivnog procesa potrebnog za njihovu proizvodnju.

“Najkasnije do ljeta ćemo osjetiti nestašicu”, rekao je u srijedu izvršni direktor njemačkog saveza pivovara, Holger Eichele, dodajući kako je situacija “izuzetno napeta”.

Osim troškova proizvodnje, nedostatak vozača kamiona otežava održavanje opskrbnih lanaca, kazao je.

“Pivari bez dugoročnih ugovora moraju plaćati 80 posto više za nove staklene boce nego prije godinu dana”, rekao je Eichele dodajući da bi neke pivovare mogle ostati bez posla budući da uskoro možda neće biti boca. Potrošači bi prazne boce trebali što prije vratiti u trgovine kako bi olakšali situaciju, rekao je.

Potrošači u Njemačkoj prilikom kupnje plaćaju polog na staklene i plastične boce, koji se vraća kada se boce vrate za ponovnu upotrebu.

Zamjenik šefa udruge pivovara Berlin-Brandenburg, Stefan Fritsche, smatra da je nestašica boca uglavnom utjecala na male i srednje pivovare.

“To prijeti raznolikosti njemačkog tržišta piva”, rekao je. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakMljekari: Otkupna cijena nedovoljna za pokrivanje troškova proizvodnje
Sljedeći članakGlobalne tvrtke pomažu SAD-u isporukama adaptiranog mlijeka