Potpisan novi kolektivni ugovor za Saponiju: Prosječan rast plaća za 2,83%

Novim Kolektivnim ugovorom nisu samo zadržana stečena prava radnika već je ugovorena i veća osnovica za obračun plaće, tako da se prosječna plaća radnika Saponije povećava za 2,83 %

kolektivni-ugovor-saponia-potpisivanjeDanas je u Osijeku potpisan novi Kolektivni ugovor za Saponiju, priopćeno je danas iz te tvrtke. Za Saponiju d.d. novi Kolektivni ugovor potpisao je predsjednik Uprave Damir Skender, u ime Samostalnog sindikata Energetike, kemije i nemetala ugovor je potpisao povjerenik podružnice “Saponia” Krešimir Dorić, a u ime Nezavisnog sindikata Saponia održavanja predsjednik Sindikata Petar Marijanović.

Odredbe novog kolektivnog ugovora, koji vrijedi tri godine, primjenjuju se od 1. svibnja ove godine. Predstavnici zainteresiranih strana postigli su sporazum o svim odredbama novog Kolektivnog ugovora tijekom dvomjesečnog razdoblja pregovaranja.

Kako se dalje navodi, odredbe novog Kolektivnog ugovora usklađene su i s izmjenama Zakona o radu, a zadržana su i sva stečena prava radnika Saponije koja se odnose na godišnje odmore i dopuste te na materijalna prava radnika, kao što su naknade plaća, otpremnine, darovi djeci, božićnice, potpore, troškovi prijevoza i sva druga materijalna prava.

Novim Kolektivnim ugovorom nisu samo zadržana stečena prava radnika, već je ugovorena i veća osnovica za obračun plaće, tako da se prosječna plaća radnika Saponije povećava za 2,83 posto, ističe se u priopćenju.

Prethodni članakInterspar hipermarket Split – TC Emmezeta Kaštela
Sljedeći članakProdaja piva na zapadnoeuropskom tržištu u 2009. niža za 2,5 posto