NTL: Želimo Kerumove trgovine, ne smiju pasti u ruke stranaca

ntl-logoNajava splitskog gradonačelnika i vlasnika najvećeg dalmatinskog trgovačkog lanca Željka Keruma da planira prodati trgovački dio svog poslovnog carstva, zatekla je čak i one za koje je kazao da bi ih najradije vidio kao kupce, čelnike Narodnog trgovačkog lanca.

– Stvar je vrlo ozbiljna i iznenađeni smo time. Naravno da ćemo pregovati s njim o kupnji, jer ne želimo da Kerum d.o.o. padne u ruke strancima – kazao nam je Josip Milavić, vlasnik omiškog Studenca i predsjednik Nadzornog odbora NTL-a.

Suosnivač NTL-a
Podsjetimo, Kerum je izjavio da se najviše zbog politike spreman odreći trgovine i posvetiti se drugim djelatnostima tvrtke.

– Imam previše obaveza, ali i moja sestra Nevenka Bečić, direktorica tvrtke, koja je sada postala predsjednica Gradskog vijeća Splita. Razmišljam o prodaji trgovačkog dijela tvrtke Kerum i trenutno pregovaram s nekoliko potencijalnih kupaca. Najbliži sam da to bude NTL Narodni trgovački lanac, čiji sam suosnivač, pa bih tako ostao u suvlasničkom odnosu. Ipak sam tu ostavio 20 godina života – rekao je Kerum.

Kerumu pala dobit
Kako nam kaže Milavić, sve je još u fazi preliminarnih pregovora čiji bi se rezultati mogli znati za petnaestak dana.

– Želimo sačuvati drugu poziciju na tržištu prehrambene trgovine, a odlaskom Keruma izgubili bismo deset do petnaest posto prihoda – kaže Milavić i dodaje: – Računajući samo prehrambenu branšu, mi držimo nekih 16-20 posto tržišta koje je u 2008. godini ostvarilo 40-50 milijardi kuna prihoda.

Zato nam Kerumov odlazak i predstavlja tako veliki problem, posebno nakon spajanja Mercatora i Getroa koji su ugrozili našu drugu poziciju.

Prema podacima Finina registra godišnjih financijskih izvješća, s posljednjim danom 2008. Kerum d.o.o. je zabilježio dobit od 1,168.902 kune, što je bio pad u odnosu na godinu prije, za više od 20 milijuna kuna. (Jutarnji.hr)

Prethodni članakKerum: Prodajem svoje trgovine i okrećem se politici
Sljedeći članakSupermarketi Tommy u Bestovju i Donjem Muću