Oblica – novo ulje iz asortimana OL Dalmatia

ol-dalmatia-oblica-025Autohtono dalmatinsko monosortno ulje OL Dalmatia Oblica rezultat je dugogodišnje suradnje Zvijezde d.d. i njezinih partnera, domaćih, dalmatinskih maslinara.

Oblica je autohtono dalmatinsko monosortno ulje koje se proizvodi i prodaje pod Zvijezdinim programom maslinovih ulja OL Dalmatia. Ovo ulje spada u premium segment proizvoda jer se radi o vrlo delikatnom plodu koji je specifičan za regiju Dalmacije.

Sortna maslinova ulja u sebi nose specifična svojstva okusa i mirisa sorte od koje su proizvedena. Važan su dio gastronomske ponude i nalaze se na uljnim kartama svih  poznatih restorana.

Niz je razloga zbog kojih je oblica i u tradiciji i u modernom maslinarstvu najraširenija dalmatinska sorta maslina. Ona je najraširenija autohtona sorta regije i u Dalmaciji apsolutno najomiljenija.

Iako se vrlo dobro slaže sa svim uobičajenim dalmatinskim sortama maslina, oblica se sve češće u punom sjaju iskazuje u ovakvim vrhunskim monosortnim uljima.

OL Dalmatia oblica je premium maslinovo ulje dobiveno izravno iz ploda masline oblice isključivo mehaničkim postupkom. Ulje se odlikuje mirisom i okusom po zelenom plodu masline, blago je pikantno i gorko. Kako ima opisani središnji položaj i status u dalmatinskom maslinarstvu, tako joj pripada i osobita uloga u predstavljanju i uzdizanju kultnih dalmatinskih jela.

Uz to, oblica odlično pristaje u kolače i decentna predjela, u emulziji s medom može činiti idealan umak za slatko-slane salate i deserte, a izvrsno će nadopuniti i blagu aromu bijele ribe.

Prethodni članakDva noviteta iz Plidente
Sljedeći članakSuradnja SOS Dječjeg sela i Unex Grupe