Od srpnja poskupljuju cigarete Fabrike duhana Sarajevo i TDR-a

Iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH najavljeno je poskupljenje cigareta iz asortimana Fabrike duhana Sarajevo za 0,20 KM od 1. srpnja ove godine.

Pored FDS-a poskupljenje je najavio i TDR d.o.o Sarajevo, čiji proizvodi bi trebali poskupjeti od 5. srpnja ove godine.

Nakon tradicionalnog godišnjeg poskupljenja cigareta u BiH, kompanija Philip Morris je već 1. srpnja povećala cijene 19 vrsta cigareta za 10 ili 20 feninga.

Nova poskupljenja nemaju nikakve veze s onim koja će se dogoditi naredne godine s obzirom na to da proizvođač dostavlja izmijenjene cijene cigareta, što je stvar poslovne politike svakog proizvođača.

U prijevodu to znači da cigarete mogu poskupjeti kad god to proizvođač želi, ali u novu cijenu mora biti ugrađena i plaćena trošarina u skladu s Odlukom o posebnoj ili minimalnoj trošarini za tu godinu.

Tako će, naprimjer, od 1. srpnja građani BiH za kutiju Aure gold izdvajati 4,70 KM, za Drinu Gold 4,30 KM, a za Code Blue 4,20 KM.

Od početka 2018. godine na snazi će biti nove cijene cigareta u Bosni i Hercegovini, a koje će morati biti usklađene s odlukom o utvrđivanju posebne i minimalne trošarine na cigarete i trošarine na duhan za pušenje za 2018. godinu. (Klix.ba)

Prethodni članakČetiri ponude za slovenski Merkur
Sljedeći članakLenta otvara 15. supermarket u Sankt Petersburgu