Odgoda stečaja SMS-a: Podravka preuzima tvrtku Srđana Mladinića

Dokaz da se nešto sprema u odnosima između ove dvije tvrtke je i za srijedu dogovoren sastanak predstavnika SMS-a i koprivničke prehrambene industrije

sms-triljZa ponedjeljak sazvano ročište za otvaranje stečaja nad splitskom tvrtkom SMS odgođeno je na zahtjev odvjetnice Tonke Mohar, koja je punomoćnik SMS-a i ujedno predlagatelj otvaranja stečaja.

Kako piše Slobodna Dalmacija, odvjetnica je odgodu zatražila s tvrdnjom kako postoje naznake da bi koprivnička “Podravka” preuzela SMS i nastavila dio njegove proizvodnje.

Dokaz da se nešto sprema u odnosima između ove dvije tvrtke je i za srijedu dogovoren sastanak predstavnika SMS-a i koprivničke prehrambene industrije. Postojanje dobre volje za preuzimanje SMS-a potvrdio je i Ivan Mesić, direktor Službe pravnih poslova koprivničke tvrtke, koji je u ponedjeljak bio na splitskom sudu.

Na sud je u svojstvu direktora SMS-a bio pozvan i Srđan Mladinić, ali je u međuvremenu tvrtka dobila novog prvog čovjeka – Miloša Šerbu, koji je obvezan doći na sljedeću raspravu.

Mladinić za to vrijeme sjedi u Remetincu zajedno s Darkom Marincem, Zdravkom Šestakom i cijelom grupom osumnjičenika za malverzacije u Podravci. Podsjetimo, bivši direktor SMS se tereti da je sudjelovao u sumnjivim novčanim transakcijama kojima su osumnjičeni pokušali sredstvima Podravke kupiti dionice te tvrtke i postati većinski vlasnici.

Prethodni članakCadbury prihvatio Kraftovu ponudu
Sljedeći članakUhićenja odgodila sjednicu NO-a Podravke