Održana FRA Arena 2017 u Zagrebu

Regionalna konferencija, 7. FMCG, Retail and Agribusiness Arena (FRA Arena 2017), održana je 7. studenog u Zagrebu.

U dva sata i 30 minuta vodeći ljudi prehrambenog sektora dali su svoje poglede na stanje i perspektive prehrambenog sektora u regiji.

Konferenciju je otvorio Kristian Anić Kaligner, Client Manager u Nielsenu Hrvatska s pregledom stanja i trendova na tržištu regije koja je bila odličan uvod za nešto kasniji panel.

Anić Kalinger je istaknuo kako je 2017. godina obilježena velikim promjenama na tržištu posebno na FMCG tržištu, možda i najvećima u zadnje tri godine te nadodao: “Te promjene možemo pratiti primjerice u vidu oglašavanja u medijima gdje Spar, Billa i Konzum bilježe smanjenje ulaganja u medije dok povećane investicije bilježe Plodine i manji regionalni lanci poput Tommyja koji je čak udvostručio svoje investicije u oglašavanje”.

Što se potrošača tiče njihov optimizam raste. To potvrđuje i panel maloprodaje u kojem je zabilježen porast od 500 milijuna kuna od početka godine do danas u odnosu na prošlu godinu.

Tihomir Balog, stariji znanstvenik, voditelj sektora molekularne medicine Instituta Ruđer Bošković, na primjeru brenda Cedevite predstavio je kako su u sinergiji privatnog i znanstvenog sektora povukli 10.000.000 kuna iz fondova EU istaknuvši pozitivne karakteristike Cedevite te što je razlikuje od ostalih napitaka također navodeći koja sve opsežna istraživanja provedena sve u cilju poboljšanja proizvoda.

Na samom kraju održan je panel na temu “Stanje i perspektive prehrambenog sektora regije” koji je moderirao Drago Munjiza, vlasnik i direktor Jakov Viktor, a panelisti su bili:
Neven Vranković, Potpredsjednik Grupe za Korporativne poslove, Atlantic Grupa, Hrvatska
Ljiljana Kunosić, CEO, Bingo, Bosna i Hercegovina
Zvonimir Mršić, Savjetnik izvanrednog povjerenika za Poslovnu grupu prehrana, Agrokor, Hrvatska
Andrey Dvoychenkov, Managing Director Adriatic Region at Nielsen Company, Srbija

Nakon Zagreba konferencija se nastavlja:
u Beogradu 14.11.2017.
u Sarajevu 30.11.2017.
u Ljubljani 7.12.2017.

Prethodni članakZnak “Hrvatska kvaliteta” i “Izvorno hrvatsko” za 3 nove tvrtke
Sljedeći članakRadnicima Podravke božićnica od 1.500 kuna