Olival i dm drogerie markt uručili donaciju udruzi RokOtok

kupnim iznosom od 20.000 kuna ova donacija pomoći će udruzi RokOtok u nastavku rada i ostvarivanju osnovnih ciljeva Udruge kao što su druženje s djecom, igra, istraživanje, edukacija i micanje od ekrana

Tijekom svibnja i lipnja proizvođač prirodne kozmetike Olival i drogerijski lanac dm drogerie markt organizirali su akciju u sklopu koje se upozoravalo kako je biološka raznolikost ono čemu možemo zahvaliti naše postojanje te je od presudne važnosti sačuvati ju. Posebnu težinu i značenje ova akcija ima baš u vrijeme pandemije kada i veliki broj znanstvenika upozorava kako je utjecaj čovjeka na prirodu i gubitak biološke raznolikosti faktor koji olakšava razvoj novim virusima i bolestima kao što je i Covid-19.

Idealnog partnera ove akcije pronašli su u udruzi RokOtok kojoj je u sklopu ovog edukativnog projekta u razdoblju od 1. svibnja do 30. lipnja 2020. za kupnju bilo kojeg Olival Sun proizvoda u dm prodavaonicama u Hrvatskoj, Olival odvojio 1 kn. Ukupnim iznosom od 20.000 kuna ova donacija pomoći će udruzi RokOtok u nastavku rada i ostvarivanju osnovnih ciljeva Udruge kao što su druženje s djecom, igra, istraživanje, edukacija i micanje od ekrana.

“Zbog situacije nastale pandemijom virusa Covid 19, druga dionica projekta #rokotok za 2020. godinu kroz otoke Srednje Dalmacije odgađa se za isti termin sljedeće godine. Previše je rizika u tome da u doba kada još nismo sigurni u kolikoj smo opasnosti od ovog virusa, riskiramo svjesno okupljajući djecu na 17 različitih otoka pa smo teška srca morali odustati od planiranog putovanja i predavanja. Međutim svrha i smisao RokOtoka je druženje s djecom, igra, istraživanje i edukacija i tom dijelu rada Udruge posvećeni smo tijekom cijele godine, a upravo ova donacija pomoći će nam u realizaciji i daljnjem radu. Iskreno se zahvaljujem Olivalu i dm-u koji su u nama prepoznali partnera i ovom donacijom dali nam još veći vjetar u leđa”, izjavio je prilikom uručenja donacije poznati novinar i voditelj Domagoj Jakopović Ribafish, predsjednik RokOtok udruge.

Na druženju prilikom uručenja čeka bili su prisutni predstavnici Udruge RokOtok s predsjednikom Udruge Domagojem Jakopovićem, Olivala s direktorom Marijanom Pojatinom i menadžericom Tihanom Murtić – Cimeša te menadžerice dm-a Vesna Pavković i Karolina Marić. Svi su se složili kako će ovakve edukativne akcije ponoviti jer osim prikupljenih sredstava velika je važnost i informativnog i edukativnog aspekta kojeg ovakve akcije imaju.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakSvjetsko zlato za Ol Istria Selekciju na natjecanju IOOC
Sljedeći članakCijene svinjetine u Njemačkoj snažno pale zbog zaraze u velikoj klaonici