Ornel – u potrazi za novim i izazovnim mirisima

ornel-ftdU kategoriji oplemenjivača, Saponijin brand Ornel zadnjih je godina osvajao potrošače izuzetno atraktivno koncipiranim linijama kao što su Lifestyle, Wellness, Aphrodisiac i posljednji u nizu Fashion. Svaka od njih imala je svoju mirisnu priču kojom je gradila put prema osvajanju liderske pozicije i tržišnog učešća od preko 30%.

Iako je osnovna funkcija oplemenjivača omekšavanje rublja, u Saponiji ga doslovno oplemenjuju. S Ornelom je rublje mekano, neutraliziran je statički elektricitet, a rublje se lakše glača i manje gužva. Ipak, najviše se pažnje posvećuje razvoju mirisa pa je tako težnja potrošača za novim, izazovnim i još dugotrajnijim mirisima stalan fokus razvojnih i marketinških aktivnosti Saponije.

Nova linija oplemenjivača, zajednički nazvana Fashion inspirirana je najpoznatijim modnim revijama i gradovima koji su postali sinonim za modna zbivanja.Orneli Fashion (Milano, New York, Paris, London) u potpunosti su usmjereni mlađoj ciljnoj skupini koja posebno njeguje svoj životni stil i spremna je prihvatiti izazov koji joj pružaju novi mirisi. Novom linijom Ornel Fashion želimo posebno naglasiti inkapsulirani miris . Osnovni benefit je u postupnom oslobađanju mirisa na odjeći (pucanjem kapsula). Na taj način je rublje duže vremena mirisno pa čak i ako rublje stoji u ormaru, poručuje Tihana Kostenko Brand Manager za Ornel.

Stalno ulaganje u kvalitetu te nove mirisne varijante rezultiralo je s trenutačno 12 mirisnih varijanti koncentriranih oplemenjivača ( Calming, Violet, Babysoft, Chocolate & Vanilla, Jasmine & Cotton, Ylang Ylang & Silk, Passion , Mystery, Paris, London, New York i Milano ) te s jednom varijantom nekoncentriranog oplemenjivača (Meksi). Tako široka paleta mirisnih varijanti omogućuje potrošačima izbor prema vlastitom ukusu kao i promjene tipova mirisa unutar branda Ornel. Ipak, još uvijek su najprodavanije varijante Calming, Violet i Babysoft, a u ozbiljnoj konkurenciji su Ornel Milano i New York, dodaje Kostenko. Uz nove varijante linije „Fashion“ koje sve više osvajaju potrošače teško je reći koji je Ornel favorit. Zato i preporučujemo, naročito u manjim objektima, više lica različitih varijanti koncentriranog Ornela kako bi kupcima osigurali što širi izbor.

Od kad smo u Saponiji , pored pakiranja od 1L, uveli pakiranje od 2 litre ono zauzima jednako važno mjesto u strukturi prodaje što je ujedno i znak povjerenja potrošača i trgovaca.

Uz kvalitetu proizvoda, jednako važan element je i izgled ambalaže, o čemu u Saponiji vodimo računa te je svaka linija Ornela jedna zaokružena priča u kojoj su ukomponirani emotivni i funkcionalni elementi.

Često na tržište plasiramo i razne varijante promotivnih pakiranja kojima potrošačima nastojimo omogućiti da po promotivnoj cijeni (npr. 2+1 gratis) kupe više različitih mirisnih varijanti ili da sudjeluju u nagradnoj igri i osvoje vrijedne nagrade.

Obzirom da je Ornel brand koji se stalno nadograđuje i na kojem je kontinuirano angažiran naš Razvojni Institut i Brand Marketing noviteti su naš imperativ i preduvjet rasta tržišnog učešća, zaključuju iz Saponije.

Prethodni članakPevec otpustio 700 radnika, stečaj pitanje dana
Sljedeći članakOmekšivači – za dugotrajan miris i mekoću