Osječka Pivovara o štrajku dijela radnika

osjecka-pivovara-strajk-ftdPovodom današnjeg štrajka radnika Pivovare Osijek, koji se s upravom tvrtke nisu uspjeli dogovoriti o potpisivanju novoga kolektivnog ugovora, iz Uprave Pivovare su se oglasili priopćenjem u kojem ističu kako se “usprkos štrajku neovisnog sindikata Osječke pivovare SNOP, kojem se odazvalo svega 52 djelatnika, proizvodni proces odvija normalno, kao i svi drugi prateći poslovi u pogonu Osječke pivovare d.d.”.

Kako kažu, svoj posao je danas uredno radilo 150 od ukupno zaposlenih 202 djelatnika.

“Uprava Osječke pivovare ne može prihvatiti valjanost argumenata koje vodstvo sindikata SNOP navodi kao razloge za pokretanje štrajka, ali je i dalje spremna za nastavak razgovora sa sindikalnim predstavnicima. Zahtjev da se katalog radnih mjesta uključi u kolektivni ugovor neuobičajen je u poslovnoj praksi te ga Uprava nije u mogućnosti prihvatiti”, ističe se u priopćenju.

Pritom dodaju kako je prioritet Uprave Pivovare da uvođenjem novih tehnologija i optimizacijom proizvodnog procesa unaprijedi produktivnost tvrtke.

Podsjetimo, Osječka pivovara proglasila je 19 djelatnika tehnološkim viškom te im ponudila otpremnine u ukupnom iznosu od 171.000 kuna, što je prihvatio tek jedan djelatnik.

Glavni element spora je što Sindikat izričito zahtijeva da katalog radnih mjesta bude sastavni dio kolektivnog ugovora

Prethodni članakGodišnja stopa inflacije u siječnju 1,9 posto
Sljedeći članakAromatizirana voda Jana s okusom naranče i papaje