Otvoren prodajni centar Pevec Jankomir

Prodajni centar Pevec Jankomir otvoren je danas na novoj lokaciji, Velimira Škorpika 9. Na površini od gotovo 15.250 četvornih metara novi, suvremeno uređen i opremljen prodajni prostor zapošljava 98 djelatnika i najveća je Pevecova trgovina.

Uz nazočnost više od 350 dobavljača i poslovnih partnera tvrtke otvorenje je uveličala i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, koja obnaša dužnost gradonačelnika, Sandra Švaljek.

“Grad Zagreb podupire svaki iskorak u gospodarstvu, odnosno poduzetništvu kojim se potiče daljnji rast i razvoj te otvaraju radna mjesta. Uloga grada je osigurati uvjete kako bi se svaka takva inicijativa mogla ostvariti te kako bi Zagreb bio grad u kojem se želi ulagati. Tvrtka Pevec otvaranjem radnih mjesta i prodajnih centara doprinosi razvoju Grada Zagreba jer, kako je najavljeno, uskoro u Zagrebu otvaraju svoju petu trgovinu”, istaknula je Švaljek.

Predsjednik Uprave Peveca Darko Šket podsjetio je kako je tvrtka tijekom lanjskog prosinca zaposlila 85 novih djelatnika, a u 2015. godini posao će u Pevecu dobiti njih još 92. Pevec naime idući mjesec otvara novi prodajni centar u Dubrovniku, a u kasno proljeće još jedan u Zagrebu, na Črnomercu.

“Ovaj tjedan, ali i godina su nam dinamični jer 23. veljače otvorili smo veći prodajni centar u Novom Zagrebu koji sada radi na dvostruko više četvornih metara, što znači da smo stanovnicima toga dijela grada proširili ponudu našeg asortimana novim proizvodima. Prodajni centar na Jankomiru, pak, dobio je prostor koji će odgovarati našim novim standardima trgovina. Već idući mjesec, 19. ožujka, dolazimo u Dubrovnik i otvaramo se tržištu na kojem do sada nismo radili. Ostvarujemo ciljeve koje smo si zadali i pred nama je još puno izazova. Nasreću, prepoznali smo slabosti i iskoristili trenutak na tržištu koji je zahtijevao od nas veće napore, ali i efikasnost, pa u vrijeme nimalo lagane gospodarske situacije rastemo i stvaramo temelje za dugoročno razdoblje”, napomenuo je Šket.

Dodao je kako su u tijeku pregovori oko otvaranja još jednog poslovnog centra te da se u poslovnom uzletu najviše pokazao učinkovitim angažman zaposlenika koji u kratkim rokovima mogu odraditi organizacijski iznimno zahtjevne poslove.

No, kako je rekao, bez podrške i razumijevanja vlasnika, odnosno dobavljača, rast Peveca ne bi bio toliko progresivan.

“Snaga Peveca danas se ogleda kroz njegove zaposlenike. Kako se razvijamo kao tvrtka, tako kontinuirano radimo i s našim zaposlenicima kako bi oni bili zadovoljni u kompaniji u kojoj rade, ali i da se to zadovoljstvo odražava na naše kupce i potrošače”, rekao je Šket.

Prethodni članakVarga: Pronađeni aflatoksini u kukuruznim pahuljicama
Sljedeći članakProizvodne operacije i logistika Zagrebačke pivovare u svjetskom vrhu