PBZ Grupa obilježava 10 godina projekta “Činim dobro svaki dan”

Donacija KBC-u Zagreb od 243.750 kuna omogućila je kupnju uređaja za ventilaciju novorođenčadi koji će koristiti Klinika za ženske bolesti i porode. Do sada za dobrobit djece i mladih PBZ Grupa je prikupila 15 milijuna kuna te realizirala 37 donacija

Donacijom 243.750 kuna Klinici za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb, PBZ Grupa je zaokružila obilježavanje jubilarne godišnjice svog humanitarnog projekta “Činim dobro svaki dan“ i American Express kartice sa srcem. Donacija KBC-u Zagreb omogućila je kupnju uređaja za ventilaciju novorođenčadi koji će koristiti Klinika za ženske bolesti i porode. Projekt “Činim dobro svaki dan” i American Express karticu sa srcem Grupa je kreirala 2008. kako bi kontinuirano pomagala svojoj zajednici.

Putem projekta “Činim dobro svaki dan” PBZ Grupa pomaže dva nacionalna projekta za dobrobit djece i mladih: “Praćenje djece s neurorizicima” Ministarstva zdravstva i “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem po jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Prikupljena sredstva PBZ Grupa donira ovim projektima u omjeru 50:50.

Za projekt PBZ Grupa je do sada prikupila gotovo 15 milijuna kuna te je realizirala 37 donacija, uključujući 28 donacija pedijatrijskim odjelima i dječjim bolnicama diljem Hrvatske za kupnju suvremenih medicinskih uređaja i 9 donacija ustanovama socijalne skrbi za kupnju potrebne opreme.

“Zahvaljujemo PBZ Grupi na ovoj hvalevrijednoj donaciji u sklopu projekta ‘Činim dobro svaki dan’. Svaka donacija pridonosi sveukupnom boljem funkcioniranju sustava, omogućuje bolje uvjete za rad liječnicima te boljem ishodu liječenja naših najmlađih pacijenata. KBC-u Zagreb svaki je pacijent u središtu pažnje, posebice najmlađi, a ovu donaciju PBZ-a iskoristili smo za kupnju uređaja za ventilaciju novorođenčadi koji će koristiti Klinika za ženske bolesti i porode te tako omogućiti najbolju dijagnostiku i liječenje najmanjih bolesnika”, istaknuo je prof. dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb.

“Raduje me da smo sredstvima, prikupljenim kroz naš projekt ‘Činim dobro svaki dan’, pomogli i KBC-u Zagreb – Klinici za ženske bolesti i porode. Tijekom cijele ove godine obilježavali smo desetu obljetnicu našeg projekta realiziravši niz donacija za dobrobit djece i mladih, uključujući donacije pedijatrijskim odjelima bolnica u Osijeku, Čakovcu, Klinici za dječje bolesti Zagreb te Centru Slava Raškaj u Splitu. Danas, u predblagdanskom ozračju, zaokružili smo ga donacijom KBC-u Zagreb kako bismo omogućili sigurniji početak života našim najmlađim sugrađanima – novorođenčadi. U deset godina ovog našeg projekta prikupili smo 15 milijuna kuna i tim novcem osigurali 37 donacija pedijatrijskim odjelima i dječjim bolnicama te domovima socijalne skrbi u 25 gradova i 19 županija”, istaknuo je Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb.

Prethodni članakCarlsberg Croatia predstavio ulaganje vrijedno gotovo 11 milijuna kuna
Sljedeći članakJa TRGOVAC magazin – prosinac 2018./siječanj 2019.