Pevec: Dobavljači pristali dug zamijeniti dionicama

Dobavljači Peveca pristali su svoja potraživanja pretvoriti u vlasnički udio da bi se izbjegao stečaj tvrtke. Dogovor je postignut na jučerašnjem sastanku s predsjednikom Uprave Josipom Baotićem

pevec1Pevec dobavljačima duguje oko 500 milijuna kuna, a ključno je, naglašavao je dosad Baotić, da se polovica od ukupnih potraživanja pretvori u dionice. Prema svemu sudeći, u tome se i uspjelo.

‘Dogovoreno je osnivanje dioničkog društva Pevec te nastavak poslovne suradnje zasnovan na novim poslovnim odnosima – ugovorima i garancijama. Time se prekida začarani krug i dobavljači bi se s tvrtkom uključili u daljnje pregovore s bankama i državom’, objasnila je Krunoslava Blaha, glasnogovornica Pevec Grupe.

Bjelovarska tvrtka bankama duguje oko milijardu kuna, dok Ministarstvo financija od nje potražuje 150 milijuna kuna za neisplaćene poreze i doprinose. Vrijednost imovine Peveca, prema Baotićevoj procjeni, je 1,6 milijardi kuna, što je manje od ukupnog duga koji je dosegnuo 1,8 milijardi kuna. (T-portal)

Prethodni članakDevetomjesečna dobit Vitaminke Banja Luka 63 tisuće KM
Sljedeći članakProdavač/blagajnik – Lidl Hrvatska d.o.o. k.d.