PIK Vrbovec stipendira učenike Srednje škole Vrbovec koji se školuju za mesare

Učenici uz mjesečnu novčanu stipendiju za vrijeme trajanja školovanja, u PIK-u Vrbovec imaju plaćeni rad na praktičnoj nastavi, dodatna usavršavanja, organizirani prijevoz, besplatne udžbenike i ono što je najvažnije, nakon završetka obrazovanja čeka ih siguran posao uz stalni radni odnos

PIK Vrbovec će u ovoj školskoj godini stipendirati četvero učenika Srednje škole Vrbovec koji se obrazuju za zanimanje mesara. Radi se o već tradicionalnoj inicijativi PIK Vrbovca kojemu je ulaganje u mlade, obrazovanje i lokalnu zajednicu visoko na listi prioriteta. Ujedno budući da se radi o deficitarnom zanimanju, PIK Vrbovec kroz stipendiranje mladih i ambicioznih učenika, osigurava opstojnost zanimanja koje je ključno za budućnost i održivost mesne industrije.

Učenici uz mjesečnu novčanu stipendiju za vrijeme trajanja školovanja, u PIK-u Vrbovec imaju plaćeni rad na praktičnoj nastavi, dodatna usavršavanja, organizirani prijevoz, besplatne udžbenike i ono što je najvažnije, nakon završetka obrazovanja čeka ih siguran posao uz stalni radni odnos.

“Prehrambena industrija ima jednu od ključnih uloga u hrvatskom gospodarstvu. PIK Vrbovec zapošljava 1.800 zaposlenika, a među njima velik broj mesara, koji su ključni za našu ukupnu proizvodnju i kvalitetu naših proizvoda. Ovo je zanimanje postalo deficitarno posljednjih godina i na tržištu rada nema dovoljno stručnjaka čije su znanje i vještine ključne za održavanje ukupnog prehrambenog lanca i očuvanje zdravlja potrošača diljem svijeta. Veseli nas ova važna suradnja sa Srednjom školom Vrbovec jer, osim što na takav način dajemo doprinos lokalnoj zajednici u kojoj poslujemo, kroz obrazovanje novih generacija mesara pomažemo i u očuvanju ovog za našu industriju strateškog zanimanja”, istaknula je Martina Pavić, direktorica Sektora ljudskih resursa, pravnih i općih poslova PIK Vrbovca.

Srednja škola Vrbovec već se nekoliko godina suočava s nedovoljnim brojem prijavljenih učenika za zanimanje mesara. “Posebno nas raduje što se ove školske godine vratio interes za upis učenika u mesare. Stipendiranje učenika od strane PIK Vrbovca, osnivača školskih ustanova i Ministarstva gospodarstva govori o velikim potrebama za tim zanimanjem. Učenici koji su u Srednjoj školi Vrbovec stekli kvalifikaciju za zanimanje mesar, a u suradnji s PIK-om Vrbovec obavljali praktičnu nastavu i stručnu praksu, cijenjeni su i traženi radnici koji imaju mogućnost biranja svog radnog mjesta te odgovarajućih uvjeta rada, što će im osigurati financijsku stabilnost i sigurnost. Nadam se da će i buduće generacije učenika prepoznati vrijednost ovog zanimanja i da će interes za upis biti izraženiji nego što je to bio slučaj u posljednjih nekoliko godina”, dodala je Dubravka Borko, ravnateljica Srednje škole Vrbovec.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakPhilips predstavlja inovativnu tehnologiju kućanskih uređaja u četiri kategorije
Sljedeći članakFrancuski vinari očekuju slabiju godinu