Pipo Čakovec otvorio distributivni centar u Zagrebu

perutninaInvesticija je vrijedna 30 milijuna kuna

Tvrtka Perutnina Ptuj – Pipo Čakovec otvorila je danas u Zagrebu svoj distributivni centar, investiciju vrijednu 30 milijuna kuna.

Kako je na konferenciji za novinare uoči otvaranja centra istaknuo direktor tvrtke Predrag Šegović, investicija je financirana isključivo vlastitim sredstvima, a novi distributivni centar je korak naprijed u opskrbi potrošača.

Šegović je pojasnio kako je kontinuirani lanac hlađenja u proizvodnji hrane danas nužnost, a ne više konkurentska prednost i samo tako mogu se ispuniti strogi međunarodni standardi kvalitete.

Stoga su realizacijom ovog projekta osigurane potrebne veličine skladišnog i manipulativnog prostora s kontroliranim temperaturnim režimom za ospkrbu tržišta sjeverozapadane Hrvatske.

Novim distributivnim centrom, kako je istaknuto, data je potpora i sistemu KSS (kvaliteta, sigurnost, sljedivost) kojim Perutnina Ptuj – Pipo u okviru međunarodnih certifikata i vlastitih zahtjeva proizvodi sigurne, zdrave i ukusne proizvode u integriranom procesu.

Distributivni centar u Zagrebu dizajniran je tako da jamči potpunu kontrolu u očuvanju neprekinutog lanca hlađenja od proizvodnje do polica u trgovinama.

Investicija u distributivni centar, istaknuo je Šegović, je druga ovogodišnja investicija Perutnine Ptuj – Pipo Čakovec što je jako važno u vrijeme globalne gospodarske recesije.

Prije dva mjeseca tvrtka Perutnina Ptuj – Pipo Čakovec uložila je sedam milijuna kuna u izgradnju nove proizvodne linije za proizvodnju najmlađe članice obitelji POLI – Poli patea.

Cijeli proces izgradnje distributivnog centra izveli su isključivo domaći, hrvatski izvođači, kazao je Šegović.

Perutnina Ptuj – Pipo Čakovec lani je ostvarila 41,6 milijuna eura prihoda, a ukupne investicije lani su iznosile 2,6 milijuna eura.

Ukupni prihodi koncerna Perutnina Ptuj lani su iznosili više od 300 milijuna eura, a u tvrtki su istaknuli kako očekuju da prihodi u ovoj godini budu na istoj razini, što je dobar pokazatelj, osobito kada se uzme u obzir da je ovo godina recesije. (H)

Prethodni članakPrvi Interspar samoposlužni restoran u Hrvatskoj
Sljedeći članakQuelle ide u likvidaciju