Pivovarna Laško panično traži kupca za Mercator

Istječe rok produženja kredita od 130 milijuna eura koji je krajem travnja Nova ljubljanska banka odobrila Infond Holdingu, a koji je osiguran dionicama Mercatora

mercator1Sljedeći tjedan istječe rok produženja kredita od 130 milijuna eura koji je krajem travnja Nova ljubljanska banka odobrila Infond Holdingu, a koji je osiguran dionicama Mercatora, pa su slovenski mediji saznali kako Uprava na čelu s Boškom Šrotom panično traži kupca za trgovački lanac.

Tako je ljubljansko Delo u utorak objavilo kako hrvatski Agrokor i s njim povezane tvrtke ne sudjeluju u postupku kupovine dionica Mercatora.

No, u kupovinu najvećeg slovenskog trgovinskog lanca Delo upliće i druge hrvatske tvrtke. Tako je vlasnik tvrtke Orbico Branko Roglić potvrdio kako pregovori još nisu završili, ali da nije raspravljano o točnoj visini udjela. Osim potvrde interesa Roglić je za ljubljanski dnevnik samo kazao kako on nije čovjek od Šrota i(li) Todorića. Time je želio odbaciti navode u nekim medijima da kupuje Mercator za nekog drugog.

U kombinacijama za kupovinu 24,9 posto dionica Mercatora koliko ih drži Infond Holding spominje se rovinjski Adris. I dok Delo svoje spekulacije temelji na interesu koji je Adris pokazivao za Mercator krajem prošle godine, ljubljanski Dnevnik spominje Adris i Antu Vlahovića kao mogućeg financijera Agrokorove akvizicije slovenskog trgovačkog lanca.

S druge strane, Dnevnik kao najrealniju mogućnost spominje podržavljenje dionica Mercatora koje drži Infond Holding. (Bankamagazin)

Prethodni članakUspješna godina za prodaju Jägermeistera u Hrvatskoj
Sljedeći članakDanone planira prikupiti 3 mlrd eura prodajom dionica