Po prvi put održan Iscro 2015.

giupph 4U organizaciji GIUPPH-a (Gospodarska interesna udruga proizvođača pića Hrvatske) a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede u hotelu International po prvi puta održano je međunarodno ocjenjivanje kvalitete jakih alkoholnih pića Iscro 2015.

Međunarodno ocjenjivanje kvalitete jakih alkoholnih pića Iscro 2015 pokrenuto je s ciljem promicanja zajedničkih interesa i isticanja kvalitete proizvoda na međunarodnom nivou.

Ocjenjivanje kvalitete jakih alkoholnih pića provedeno je po metodi od 100 bodova Međunarodne organizacije za vinogradarstvo i vinarstvo (OIV).

Na Iscro 2015 pristiglo je 49 uzoraka iz sedam zemalja. Jaka alkoholna pića ocjenjivala su se u nekoliko kategorija.

giupph 5“Nakon što su Pravilnikom o senzorskom ocjenjivanju jakih alkoholnih pića kojega je objavila GIUPPH prošle godine definirani kriteriji ocjenjivanja kvalitete, ove godine krenuli smo korak dalje i organizirali međunarodno ocjenjivanje kvalitete ISCRO 2015. Svi uzorci bili su izuzetne kvalitete i ocjenjivački žiri sastavljen od vrhunskih hrvatskih stručnjaka imao je težak zadatak, odabrati najbolje”, rekla je Jasna Čačić, direktorica GIUPPH-a.

Čačić je istaknula da su jaka alkoholna pića u Hrvatskoj po prvi puta ocjenjivana na osnovu OIV metode čime se željelo uvesti jedinstvene i ujednačene kriterije u senzorsko ocjenjivanje.

Šampionom kvalitete proglašen je Zadarski Maraschino tvrtke Maraska d.d. iz Zadra.

Prethodni članakLidl Hrvatska planira investicije od 40 milijuna eura
Sljedeći članakPrijavi se na Software StartUp Academy i pokreni svoj vlastiti poslovni projekt