Podravki 123 milijuna eura kredita za dugove i preuzimanja

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i četiri poslovne banke odobrili su Podravka grupi kredit od 123 milijuna eura namijenjen za refinanciranje postojećih obveza te financiranje investicijskih projekata.

podravka 101“U hotelu Esplanade u Zagrebu svečano je potpisan Ugovor o sindiciranom kreditiranju između Podravke d.d., Belupa d.d. i Žita d.d. sa strane korisnika te Europske banke za obnovu i razvitak kao aranžerom (uključujući i Unicredit Sloveniju kroz A/B strukturu) i četiri poslovne banke: Privredna Banka Zagreb d.d., Raiffeisenbank Austria d.d., SKB d.d. i Erste &Steiermarkische Bank d.d sa strane kreditora”, izvijestila je Podravka.

Ukupna vrijednost financijskog aranžmana iznosi 123 milijuna eura te su sredstva Podravki odobrena na period od šest godina uz kamatnu stopu koja je 100 baznih poena niža od postojeće, pri čemu se očekuje ušteda od oko 3,5 milijuna kuna na godišnjem nivou. U Podravci ističu da je to trenutno najpovoljnije kreditiranje u Adria regiji.

Odobrena sredstva namijenjena su refinanciranju postojećih kreditnih obveza te za daljnja kapitalna ulaganja i moguće akvizicije.

“Upravo ovi uvjeti financiranja dodatno potvrđuju snagu Podravke, uspješnost provedenog povećanja efikasnosti poslovanja u zadnjih nekoliko godina, njezinu stabilnost u poslovanju, upravljanju financijama kao i potencijal daljnjeg širenja poslovanja na internacionalna tržišta. Potpisivanjem ovog ugovora osigurali smo sredstva za daljnju konsolidaciju poslovanja i dali vjetar u leđa nastavku internacionalizacije Grupe Podravka”, izjavio je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić prigodom potpisivanja ugovora.

Potpisivanje ugovoraRegionalna direktorica EBRD-a za Hrvatsku i Sloveniju, Vedrana Jelušić Kašić naglasila je da je Podravka ostvarila izrazit napredak u internom restrukturiranju ali i osvajanju novih tržišta i internacionalizaciji poslovanja. ‘Financijski paket koji smo danas potpisali odličan je primjer realizacije strateškog cilja EBRD-a koji se odnosi na podršku kompanijama u zemljama u kojima ulažemo u njihovom regionalnom razvoju’, poručila je Jelušić Kašić. (tportal.hr)

Prethodni članakOtkupom 67,5 posto potraživanja vjerovnika Meteor grupa na korak do preuzimanja Badela
Sljedeći članakMetro odvaja veleprodaju od potrošačke elektronike