Podravku u idućih 48 sati vode Vitković i Pucar

Nakon što su na jučerašnjoj sjednici Nadzornog odbora Podravke, zamjenik predsjednika Uprave Miroslav Vitković i član Uprave Marin Pucar izvijestili članove Nadzornog odbora da se poslovanje odvija nesmetano, Nadzorni odbor dao im je ovlaštenja za operativno upravljanje kompanijom u sljedećih 48 sati, dok su za sve druge odluke dužni prethodno zatražiti odobrenje Nadzornog odbora, priopćeno je iz te kompanije.

Zamjenica predsjednika NO Ksenija Horvat rekla je novinarima po završetku sjednice da je 48-satno razdoblje dovoljno za vođenje dok se ne dobiju rezultati policijske istrage temeljem kojih će se onda donositi daljnje odluke.U priopćenju iz Podravke navodi se kako je zaključeno da će Nadzorni odbor i dalje poduzimati sve radnje iz domene svojih ovlaštenja, kako bi se nastavilo redovito poslovanje kompanije s ciljem sprečavanja eventualnih neželjenih posljedica.

Sljedeća sjednica Nadzornog odbora Podravke održat će se u petak, 23. listopada u 17 sati u sjedištu Društva te će se na njoj, između ostalog, raspravljati o planu daljnjeg rada Uprave i Nadzornog odbora, navodi se u priopćenju.Pod sumnjom za zlouporabu položaja i ovlasti i za udruživanje za počinjenje kaznenih djela danas su uhićeni bivši predsjednik Uprave i Nadzornog odbora Podravke Darko Marinac, sadašnji predsjednik uprave koprivničke tvrtke Zdravko Šestak i dvojica članova Uprave Saša Romac i Josip Pavlović. Uhićeni su i direktor i suvlasnik varaždinske Fima Grupe Milan Horvat i direktor splitskog SMS-a Srđan Mladinić.(H)

Prethodni članakAfera Podravka: Uhićeni Marinac, Šestak, Romac i Pavlović
Sljedeći članakPan se pridružio zagrebačkim Medvjedima