Polugodišnja dobit Francka 20,32 milijuna kuna

franck-kava-tvornica-midiUkupni prihodi Francka u prvom polugodištu povećani su na godišnjoj razini za 15 posto, na 386,6 milijuna kuna, a rashodi su porasli za 17,1 posto, na 360,6 milijuna kuna

Zagrebački Franck u prvom je polugodištu ostvario neto dobit od 20,2 milijuna kuna što je 2,6 posto više od dobiti istog prošlogodišnjeg razdoblja, pokazuju podaci iz financijskog izvješća tvrtke.

Taj rezultat je u okviru plana, kaže se u izvješću.

Dodaje se da je Franck u prvom polugodištu nastavio investicijski ciklus usmjeren na modernizaciju proizvodnih linija te okončao ugovaranje poslovne suradnje s postojećim i zaključio ugovore s novim kupcima.

Ukupni prihodi Francka u prvom polugodištu povećani su na godišnjoj razini za 15 posto, na 386,6 milijuna kuna, a rashodi su porasli za 17,1 posto, na 360,6 milijuna kuna.

Tako je dobit prije oporezivanja iznosila 26 milijuna kuna, a umanjena za porez 20,2 milijuna kuna.

Osnovna djelatnost Francka i ono po čemu je on najpoznatiji, je proizvodnja kave, kavovina, čajeva, začina i grickalica.

Povijest hrvatske tvrtke Franck započela je prije 118 godina, 1892. godine utemeljenjem podružnice njemačkog poduzeća Heinrich Franck Söhne.

Zagrebačka tvornica počela je s radom 1893. na periferiji Zagreba. Danas je Franck jedan od najuspješnijih hrvatskih proizvođača i izvoznika prehrambenih proizvoda s vodećom pozicijom u kategorijama kava, čajeva i grickalica.

Na kraju lipnja Franck je zapošljavao 505 radnika. (H)

Prethodni članakZvijezda povećala dobit za 65,8 posto
Sljedeći članakPodravka u šest mjeseci s rastom dobiti od 78 posto