Pranje posuđa – Dvije trećine za ručno pranje

U 2021. godini, zaključno s prosincem, sredstva za pranje posuđa ostvaruju količinski pad prodaje u odnosu na godinu prije. Segment koji nosi najviše količinske prodaje su sredstva za ručno pranje sa 66%, dok na strojno pranje ide 34%.

Ova analiza obuhvaća kategorije sredstava za ručno pranje posuđa i sredstava za strojno pranje posuđa. Kategorija sredstava za ručno pranje posuđa uključuje proizvode koji se koriste isključivo za ručno pranje posuđa te su najčešće u tekućem stanju.

Kategorija sredstava za strojno pranje posuđa uključuje praškaste i tekuće deterdžente, tablete, ali i dodatke strojnom pranju, poput soli, sredstva za sjaj, sredstva za čišćenje perilice te osvježivače za perilice. Sredstva za čišćenje te ostale vrste deterdženata nisu uključeni u ove kategorije.

U 2021. godini, zaključno s prosincem, sredstva za pranje posuđa ostvaruju količinski pad prodaje u odnosu na godinu prije. Segment koji nosi najviše količinske prodaje su sredstva za ručno pranje sa 66%, dok na strojno pranje ide 34%. Kroz moderne formate prodaje se 60% količinske prodaje sredstava za pranje posuđa, dok se preostali dio (40%) prodaje kroz tradicionalne formate – trgovine mješovitom robom do 300 četvornih metara prodajne površine te drogerije. Vodeća tri proizvođača u kategoriji sredstava za pranje posuđa po količinskoj prodaji su (abecednim redom): Henkel, Meteor Grupa Labud i Procter&Gamble.

Prethodni članakStudenti zagrebačkog Studija dizajna razvijaju modernu verziju džezve
Sljedeći članakSUMT: Nećemo podizati marže