Predstavljeni novi modeli Rolex satova

U novoj kolekciji nalazi se ukupno 52 modela satova, među kojima je i ovogodišnja zvijezda Rolex kolekcije, model GMT-Master II

Obitelj Mamić, ponosni Rolex partner već 40 godina, predstavila je u Zagrebu najnovije modele Rolex satova, koji su svoju premijeru imali na Baselworldu, svjetskom sajmu satova i nakita koji se svake godine održava u Baselu u Švicarskoj. U novoj kolekciji, dostupnoj u butiku Mamić 1970 nalazi se ukupno 52 Rolex modela, od kojih posebno valja istaknuti modele GMT-Master II, Datejust, Deepsea, Day-Date i Yacht-Master.

Rolex je davne 1905. godine osnovao Hans Wilsdorf i danas predstavlja vodeći brend švicarske urarske industrije. Njihovi satovi certificirani kao superlativni kronometri, zahvaljujući preciznosti, performansama i pouzdanosti, poznati su simboli izvrsnosti, elegancije i prestiža.

Ulaganje u inovacije, neprekidna istraživanja te težnja izvrsnosti čine postulate na kojima je kompanija Rolex nastala i kojih se drži i u današnjem vremenu. Tijekom svoje povijesti pa sve do današnjih dana, Rolex je registrirao više od 400 patenata. Ne čudi stoga da je američki Reputation Institute već treću godinu za redom proglasio Rolex najuglednijom svjetskom kompanijom.

“Izrazito smo ponosni što je Mamić 1970 partner Rolexa već 40 godina i što nam je ustupljena ova posebna izložbena kolekcija koja tek počinje s isporukom. Kolekcija koja broji čak 52 modela zadovoljit će i najveće poznavatelje i zaljubljenike u satove”, kazala je na predstavljanju Lucija Mamić.

GMT-Master II

Zvijezda ovogodišnje Rolex kolekcije zasigurno je model GMT-Master II u čeliku. Ovaj poznati sportski model po prvi put je predstavljen s prstenom s dvobojnim gradacijskim keramičkim Cerachrom umetkom u crvenoj i plavoj boji na GMT-Master II modelu u čeliku te na Jubilee narukvici. Ono što je važno istaknuti za ovaj novitet je i potpuno novi Rolex mehanizam kalibra 3285.

GMT-Master II su modeli poznati kao kozmopolitski satovi jer omogućavaju istodobno praćenje više vremenskih zona, zahvaljujući svom dvosmjerno rotirajućem prstenu. Osim modela u čeliku, novost su i modeli u kombinaciji čelika i Everose zlata te modeli u potpunosti u Everose zlatu.

Datejust

Ove godine noviteti Oyster Perpetual Datejust kolekcije čine redizajnirani modeli promjera kućišta 36 mm i 31 mm. Predstavljeni su s Rolex mehanizmima nove generacije te uz niz različitih brojčanika. Model veličine 31 mm istaknut je u kombinaciji u 18-karatnom Everose zlatu, što je posebna Rolex legura roza zlata. Dolazi optočen dijamantima koji su prisutni i na brojčaniku s leptirićima od sedefa.

Istaknut je model iste veličine i u žutom zlatu u kombinaciji s dijamantnim prstenom te malachite brojčanikom. Predstavljeni su i novi modeli veličine 36 mm u kombinacijama čelika i žutog ili Everose zlata.

Datejust modeli poznati su po svojoj bezvremenskoj eleganciji te predstavljaju karakteristične Rolex modele satova. Ova kolekcija poznata je kao najraznovrsnija jer nudi širok izbor brojčanika, a model se može maksimalno prilagoditi željama vlasnika, izborom veličine, materijala, tipa narukvice, kao i prstena.

Deepsea

Rolex Deepsea još je jedan istaknuti sportski novitet sata, koji od sad ima poznati Rolex mehanizam 3235, oličje suvremene Rolex tehnologije. Novi model dolazi s redizajniranim kućištem već dobro poznate veličine 44 mm te širom Oyster narukvicom i kopčom. Ovaj model, promjera kućišta 44 mm poznati je Rolex ronilački sat, vodootporan do dubine od čak 3.900 m. Dostupan je u kombinaciji s crnim ili plavo-crnim brojčanikom, nazvanim D-Blue simbolizirajući plavetnilo mora i crninu dubina.

Day-Date

Predstavljen je i Rolex Day-Date 40 u 18-karatnom bijelom zlatu s novim brojčanikom od meteorita s 10 dijamanata. Day-Date je prvi sat na svijetu s prikazom datuma i punog naziva dana u tjednu. Ispis dana u tjednu dostupan je na čak 26 jezika. Day-Date model najprestižniji je i najekskluzivniji sat iz Rolex kolekcije i oduvijek je predstavljao vrhunac Rolex umjetnost u izradi satova. Dostupan je isključivo u plemenitim metalima, 18-karatnom bijelom, žutom ili Everose zlatu te u platini.

Yacht-Master

Model Yacht-Master u Everose zlatu s Oysterflex narukvicom istaknut je s novim blistavim brojčanikom, u potpunosti optočenim dijamantima. Elegantan, sportski i cijenjen, Rolex Yacht-Master slavni je nautički sat koji predstavlja povlaštenu vezu Rolexa i svijeta plovidbe još od davnih 1950.-ih godina. Dostupan je u veličini od 40 mm te u manjoj veličini od 37 mm.

Prethodni članakDecanter: Feravino osvojilo čak šest medalja
Sljedeći članakJa TRGOVAC magazin – svibanj 2018.