U preseljenje splitskog centra Metro investirao 60 milijuna kuna

Marc Carena, Ivan Udovicic, Josipa Glasnovic 1Preseljenje veleprodajnog centra Metro Cash & Carry Split svečano je obilježeno u petak, 15. travnja. U preseljenje centra iz Dugopolja u Kaštel Sućurac Metro je uložio 60 milijuna kuna kako bi profesionalnim kupcima iz Splitsko-dalmatinske županije i okolice ponudio unaprijeđenu uslugu na dostupnijoj lokaciji.

Splitski centar jedini je Metro u Hrvatskoj koji kupcima nudi novi koncept dostave proizvoda i prijevoza smrznutih namirnica te usluge savjetovanja sommeliera, gastro specijalista i profesionalnog kuhara. Zahvaljujući inovacijama i novim uslugama, splitski Metro ubraja se među najmodernije veleprodajne centre Metro-a u svijetu.

“Novi splitski Metro važan je korak u provedbi strategije Metro-a koja se fokusira na konkretna i cjelovita rješenja za profesionalne kupce, s posebnim naglaskom na hotelijere i ugostitelje kojima želimo pružiti podršku u nadolazećoj turističkoj sezoni”, izjavio je Marc Carena, predsjednik Uprave Metro Cash & Carry Hrvatska.

Preseljenje na novu lokaciju profesionalnim kupcima iz Splitsko-dalmatinske i susjednih županija olakšat će pristup asortimanu i uslugama Metro-a. Zahvaljujući novom veleprodajnom centru, profesionalni kupci imat će dobrobiti i od investicije u razvoj novog seta usluga.

Metro će kupcima svakog mjeseca prezentirati rješenja za specifične djelatnosti – od pizzerija, hotela i kafića do pekara i malih trgovaca. Za jednostavnije snalaženje i bržu kupovinu u splitskom Metro uveden je i digitalni display s detaljnom kartom centra i mogućnošću pregleda pojedinih proizvoda. Kupcima u Splitu Metro nudi i uslugu dostave, a za sigurnost smrznutih namirnica i održavanje temperaturnog režima, postoji mogućnost posudbe automata za hladno pakiranje.

Otvorenju su se pridružili kupci, partneri i dobavljači Metro-a iz Splitsko-dalmatinske županije kojima se obratio i gradonačelnik Grada Kaštela Ivan Udovičić i naglasio turistički potencijal Kaštela koji je prepoznao i Metro.

Trenutno 60% asortimana Metro-a čine proizvodi hrvatskih dobavljača, među kojima je 47 dobavljača iz Splitsko-dalmatinske županije. Robnu marku za Metro Cash & Carry proizvodi 10 dobavljača iz županije, a Sardina iz Postira i vinarija Zlatan otok s Hvara svoje proizvode izvoze u Austriju i Rusiju kroz sustav Metro-a.

Prethodni članakPodravka Delikates paštete – nova, premium linija Podravka pašteta
Sljedeći članakDani komunikacija posjećeni u rekordnom broju