Pri kupnji Čarlija “Samo za nju” 50 lipa ide za borbu protiv karcinoma dojke

Cilj je ove humanitarne akcije podići svijest o važnosti redovnih pregleda i ranog otkrivanja bolesti, a želja je organizatora, tvrtke Labud i udruga Europa Donna Hrvatska da akcija dodatno odjekne i među mlađim ženama, u 20-im i 30-im godinama

Čarli Samo za nju

Tvrtka Labud i udruga Europa Donna Hrvatska udružili su snage u akciji “Samo za nju” u kojoj kupnjom limitiranog izdanja Čarlija “Samo za nju” s mirisom šumske jagode svaki kupac donira 50 lipa za borbu protiv raka dojke. Cilj je ove humanitarne akcije podići svijest o važnosti redovnih pregleda i ranog otkrivanja bolesti, a želja je da akcija dodatno odjekne i među mlađim ženama, u 20-im i 30-im godinama, koje su manje informirane ali, nažalost, također unutar rizične skupine.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, rak dojke najčešći je oblik tumora kod žena, a ta zloćudna bolest koja pogađa žene sve mlađih dobnih skupina u Hrvatskoj je u stalnom porastu. Najviše oboljelih je u skupini između 50 i 69 godina, dok je vodeći uzrok smrti u dobi od 35 do 45 godina. Zajedničkom kampanjom Labuda i Europa Donne Hrvatska želi se naglasiti važnost pravovremenih pregleda jer rano otkrivanje i postavljanje dijagnoze u početnom stadiju bolesti znatno povećava šansu za uspješnim izlječenjem budući da se više od 90 poisto žena s rakom dojke može izliječiti ukoliko se rak otkrije dovoljno rano.

“Tvrtka Labud suradnjom s udrugom Europa Donna Hrvatska u akciji ‘Samo za nju’ primarno želi doprinijeti osvještavanju važnosti ranog otkrivanja karcinoma dojke, najčešće maligne bolesti kod žena u Hrvatskoj. Apel je to svim djevojkama i ženama da se informiraju, nauče kako napraviti samostalni pregled i steknu naviku redovnog odlaska na ultrazvuk i/ili mamografske preglede. Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, više od 90 posto bolesnica s rakom dojke može se izliječiti ako se dijagnoza bolesti postavi u ranom stadiju. Redovitim pregledom, koji uključuje samopregled, mamografiju i ultrazvučni pregled dojki, rak dojke može se otkriti u ranom stadiju, kada su izgledi za izlječenje mnogo veći. Naš apel se jasno očituje i u glavnoj poruci kampanje: Pregled ne košta ništa, a život nema cijenu”, kazala je Milica Damjanović, direktorica marketinga Labuda.

Europa Donna Hrvatska skraćeni je naziv humanitarne udruge Hrvatski forum protiv raka dojke Europa Donna, čije su temeljne djelatnosti borba protiv raka dojke i promicanje kvalitete liječenja ove bolesti. Kontinuirano je osvještavanje i upozoravanje žena na važnost prevencije i odlazak na preglede prepoznato i u segmentu društveno odgovornog poslovanja tvrtke Labud, a plemenita će nakana ove humanitarne akcije, uz simbolično doniranje od 50 lipa udruzi Europa Donna, biti ostvarena ako se njome potakne žene na edukaciju, samopreglede, kao i odlazak na specijalističke liječničke preglede.

Čarli “Samo za nju” u ruhu svježe, zrele šumske jagode na policama se, osim po istančanoj crvenoj boji, prepoznaje i po ilustraciji roze trakice, univerzalnog znaka solidarnosti s oboljelima.

Prethodni članakObilježen Međunarodni dan kave
Sljedeći članakAustrijska Supernova kupuje neke Mercatorove nekretnine