Prihodi Delta Holdinga 618 milijuna eura

Najveća investicija Delta holdinga, platforma za e-trgovinu Ananas, trebala bi početi s radom ovih dana, a do 2025. godine ulaganje u ovu platformu dostići će 100 milijuna eura i trebala bi zaposliti 900 ljudi

Srbijanski Delta holding je prošle godine ostvario prihode od 618,8 milijuna eura i EBITDA od 63 milijuna eura.

Na godišnjoj konferenciji za novinare Milka Vojvodić, generalna direktorica Delta holdinga i viša potpredsjednica kompanije za financije i ekonomiju, istaknula je da je ovo najuspješnija godina u povijesti Delta holdinga.

“Prema ovim rezultatima 2021. godina je najuspješnija u poslovanju Delte, od 2011. godine kada se kompanija odlučila za krupan zaokret u svom portfelju i napustila biznis maloprodaje”, izjavila je Vojvodić dodavši da je prošle godine u proračun uplaćeno 126,7 milijuna eura.

Najveća investicija Delta holdinga, platforma za e-trgovinu Ananas, trebala bi početi s radom ovih dana, a do 2025. godine ulaganje u ovu platformu dostići će 100 milijuna eura i trebala bi zaposliti 900 ljudi, izvijestio je Danas.

Marija Desivojević, viša potpredsjednica Delta holdinga zadužena za strategiju i razvoj, istaknula je kako je ova platforma namijenjena cijeloj regiji.

“Trenutačno imamo 80 zaposlenih uz još 100 zaposlenih u partnerskim kompanijama koji su posvećeni ovom projektu. Naglasak stavljamo na logistiku i želimo ispuniti obećanje da ono što se naruči bude isporučeno već sutradan”, rekla je Desivojević.

Najveći doprinos rezultatima Delte prošle godine dao je Delta agrar s 260 milijuna eura prihoda. U poljoprivredu je investirano 28,5 milijuna eura, uključujući nove zasade jabuka, Dunavku, ali i novu hladnjaču od 12 milijuna eura za tretiranje trešanja, kao i novu sušaru za sjemenski kukuruz u Somboru vrijednu 4 milijuna eura.

Delta real estate je doprinio prihodima holdinga sa 7 posto, ali EBITDA-i (zarade prije plaćanja kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije) s čak 30 posto.

Angelina Nekić, direktorica kompanije, najavila je za ovu godinu investicije od 45,5 milijuna eura i to uglavnom u Sava Centar. Osim toga, kompanija će ulagati i u Blok 20 te izgradnju distributivnog centra.

Sa 65 milijuna eura prihodima Holdinga je doprinijela i distribucija Delta DMD, a logistički dio kompanije je usprkos izazovima zbog problema u kontejnerskom brodskom prijevozu i prekidu u lancima opskrbe povećao prihode za 52 posto u odnosu na godinu prije. Što se tiče Delta Auta, kompanija će ove godine graditi prodajni centar preko puta Delta Cityja, na 15.000 četvornih metara vrijedan 21 milijun eura.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakS. Makedonija: Otpuštanja radnika zbog nove regulative za plastične vrećice
Sljedeći članakHrvatski proizvođači kroz Spar ostvarili više od 106 milijuna eura prometa