Prihodi Gefcoa porasli 6,2 posto na 2,4 milijarde eura

EBITDA je za prvih šest mjeseci 2018. godine iznosila 165,4 milijuna eura prema standardima MSFI 16

Grupa Gefco, globalni igrač na području industrijske logistike i europski lider u logistici automobilske industrije, u prvom je ovogodišnjem polugodištu zabilježio rast prihoda od 6,2 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Prihodi tvrtke, priopćeno je, porasli su na 2,4 milijarde eura, a povećanje je obuhvatilo rast u segmentu Value Key Accounts (međunarodni klijenti koji koriste usluge integrirane logistike) diljem automobilske industrije, industrije roba široke potrošnje, zdravstvene industrije i energetike.

EBITDA je za prvih šest mjeseci 2018. godine iznosila 165,4 milijuna eura prema standardima MSFI 16. Ako se isključe promjene pod utjecajem standarda MSFI 16, EBITDA je za spomenuto razdoblje iznosila 121,9 milijuna eura, što je povećanje od 11,6 posto u odnosu na isto razdoblje 2017. godine.

Normalizirana EBIT dosegla je u prvoj polovici 2018. godine 94,9 milijuna eura prema standardima MSFI 16 (ako se isključi MSFI 16, normalizirana EBIT dosegla je 93,5 milijuna eura).

“Zadovoljni smo što smo postigli snažne financijske rezultate u prvoj polovici 2018. godine”, izjavio je Pavel Ilichev, izvršni potpredsjednik Gefco za financije i strategiju. “Naše neprestano povećanje profitabilnosti odražava predanost Grupe izvrsnosti i neprestanu želju za unapređenjem operativne učinkovitosti u cijeloj organizaciji.”

Luc Nadal, predsjednik Uprave Gefcoa naglasio je: “Naši pozitivni rezultati ističu Gefcovu sposobnost dosljednog zadovoljavanja potreba svojih dugogodišnjih klijenata u automobilskom sektoru, kao što je PSA Grupa, uz istovremen nastavak rasta i stvaranja vrijednosti u ostalim sektorima. Naš poslovni model kao light asset kompanije i snažan financijski položaj i dalje nam pružaju nevjerojatne prilike za ostvarenje dinamične i raznolike strategije rasta.“

Usredotočenost na rast kroz strateška partnerstva i pokretanje Tvornice inovacija
U siječnju 2018. godine Grupa je uspješno predstavila novi slogan “GEFCO. Partners, unlimited“ s ciljem okupljanja svih dionika u svojoj predanosti izgradnji dugoročnih odnosa i stvaranju vrijednosti. Kroz globalnu oglašivačku kampanju u tiskanim i digitalnim medijima istaknuto je iskustvo Grupe u upravljanju opskrbnim lancima te predanost partnerskim odnosima.

Gefco također utire put budućem rastu poticanjem zaposlenika u razvoju novih ideja te izgradnjom strateških partnerstava za daljnje poticanje inovacija. Grupa je tako pokrenula Tvornicu inovacija kako bi potaknula internu kreativnost, poduzetnost i inovativnost, a sklopila je i partnerstvo s Techstarsom, vodećim akceleratorom u svijetu, s ciljem ostvarivanja suradnje sa startupovima na razvoju inovativnih koncepata koji će im pomoći u daljnjem rastu poslovanja.

Grupa nastavlja sa strategijom ulaganja u partnerstva kako bi podržao tržišni rast pa je 3. srpnja potpisala sporazum s tvrtkom Bergé, vodećim španjolskim multimodalnim logističkim operaterom, čime su španjolske divizije obiju tvrtki stvorile novu vodeću tvrtku za logistiku gotovih vozila u Španjolskoj. “Gefco ima dokazan vanjski rast i rast financijskih pokazatelja te izvrsnu poziciju za iskorištavanje budućih prilika za razvoj“, istaknuo je Luc Nadal, predsjednik Uprave Gefcoa. “Naše strateško partnerstvo s Bergéom odličan je primjer stvaranja vrijednosti za naše klijente i sve dionike kroz ostvarenu suradnju.“

Prethodni članakMercator prodao Supernovi 10 trgovačkih centara u Sloveniji za 116,6 mln eura
Sljedeći članakZimnica: Njegovanje tradicije za nove naraštaje