Prihodi Pan-peka porasli na 52,2 milijuna eura

Pogon Pan-peka (Foto: Marko Lopac)

U pogonima Pan-peka u Zagrebu i Đakovu u prošloj je godini proizvedeno više od 19.000 tona pekarskih proizvoda

Pekarska kompanija Pan-pek u prošloj je godini ostvarila 52,2 milijuna eura prihoda što je rast od 13 posto u odnosu na 2022., objavila je na susretu s novinarima Sandra Vojković, predsjednica Uprave tvrtke. Dodala je kako su rezultati postignuti prije svega zahvaljujući optimizaciji poslovanja, povećanoj učinkovitosti u procesima proizvodnje, daljnjim inovacijama u asortimanu te ulaganjima u proizvodne pogone kao i maloprodajnu mrežu.

“Posebnu zahvalnost moram iskazati našim zaposlenicima koji su svojom stručnošću, znanjem i entuzijazmom uvelike zaslužni za uspjehe tvrtke jer nas njihova predanost i inovativnost neprestano pokreću”, dodala je Vojković.

U pogonima Pan-peka u Zagrebu i Đakovu u prošloj je godini proizvedeno više od 19.000 tona pekarskih proizvoda.

Tvrtka upravlja vlastitom maloprodajnom mrežom koja se sastoji od 72 trgovine smještene većim dijelom u Zagrebu, a prihodi od ovog dijela poslovanja čine 32 posto ukupnih prihoda. U sljedeće četiri godine izgledno je otvaranje novih dućana te bi brojka u tom razdoblju mogla nadmašiti 100 prodavaonica.

Proteklo poslovno razdoblje obilježio je razvoj automatizirane proizvodnje smrznutih dizanih pekarskih proizvoda sa živim starter kulturama, odnosno originalnim dizanim tijestom – sourdoughom, a u suradnji sa zagrebačkom artisan pekarnom Kroštula od travnja Pan-pek proizvodi mogu se pronaći i na tržištu SAD-a.

Drugi poslovni segment je veleprodaja te iz tvrtke naglašavaju kako se njihovi proizvodi mogu naći na policama svih domaćih trgovaca, u HoReCa kanalu, ali i na izvoznim tržištima Italije, Austrije i Njemačke. U odnosu na 2019. izvoz Pan-peka u prošloj je godini porastao 66 posto.

“Tržište pekarskih proizvoda u Hrvatskoj izuzetno je konkurentno, ali vjerujemo kako na njemu još uvijek ima dosta prostora za razvoj”, napomenula je Vojković pojasnivši kako je potražnja za visokokvalitetnim, svježim i zdravim pekarskim proizvodima u stalnom porastu.

Potrošači sve više traže proizvode od prirodnih sastojaka koji nude tradicionalne okuse te u tom segmentu Pan-pek vidi priliku za daljnje inovacije i proširenje asortimana, kao i za uvođenje novih proizvodnih tehnologija koje čuvaju kvalitetu i svježinu proizvoda.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakAustralija jača poziciju poljoprivrednika u pregovorima s trgovcima
Sljedeći članakPivo, radler, cider – Rast prosječne promocijske cijene