PRO PR GLOBE Awards za 25 laureata iz 15 zemalja

Dodjela priznanja održat će se 15. ožujka 2024. godine u Hotelu Mona Plaza, Beograd gdje se održava i 21. jubilarno izdanje međunarodne PRO PR Konferencije

Ovogodišnjih 25 laureata PRO PR GLOBE Awards dolazi iz 15 zemalja te će im biti uručena unikatna umjetnička djela Akademije umjetnosti Novog Sada, Sveučilišta u Novom Sadu. Dodjela priznanja održat će se 15. ožujka 2024. godine u Hotelu Mona Plaza, Beograd gdje se održava i 21. jubilarno izdanje međunarodne PRO PR Konferencije, objavili su organizatori.

Ovogodišnji dobitnici priznanja su:
Slovenija: Sabrina Pečelin, PR menadžer u Porsche Slovenija, Alenka Vidic Praprotnik, upravna direktorica o28 komunikacijske grupe i Blaž Ferenc, direktor korporativnih komunikacija i održivosti u A1 Slovenija i A1 Srbija.
Velika Britanija: Polly Cziok, izvršna direktorica promjena i inovacija London Borough of Merton i Sophie Brendel, direktorica odjela za publiku, komercijalu i digital u Muzeju Viktorija i Alberta.
Srbija: Milena Avramović Bjelica, izvršna direktorica i suosnivačica Chapter 4, Jelena Milašinović, komunikacijska menadžerica Beogradske filharmonije, Suzana Miličić, vlasnica Kontakta PR i Andrea Brbaklić, direktorica FromA Consulting Ltd.
Hrvatska: Robert Škunca, generalni direktor regije Jugoistočne Europe Grayling i Dario Gabrić, voditelj korporativnih komunikacija Erste bank Croatia.
Bosna i Hercegovina: Nedžad Džudža, voditelj marketinga i komunikacija, ASA Osiguranje d.d. i Latifa Imamović, voditeljica marketinga, Klika.
Italija: Alicia Matilda Lubrani, glavna direktorica marketinga i direktorica korporativnih komunikacija u zemlji Axpo Italia.
Crna Gora: Nina Redžepagić, vlasnica PR agencije OR i Slađana Radović, voditeljica marketinga, PR-a i korisničkog iskustva Novi Volvox.
Sjeverna Makedonija: Ratka Tiricovska, voditeljica odjela marketinga i PR-a Stopanske banke AD Skopje.
Sjedinjene Američke Države: LaShonda L. Eaddy, docent za odnose s javnošću na Sveučilištu Penn State State i Travis Parman, glavni direktor za komunikacije AppHarvest.
Južna Afrika: Dustin Chick, partner i generalni direktor Razor PR.
Ukrajina: Sergii Bidenko, direktor Bayka.agency.
Iran: Mina Nazari, stručnjak za odnose s javnošću i komunikaciju Power Distribution Company, Tabriz.
Rumunjska: Dana Oancea, predsjednica Foruma za međunarodnu komunikacija.
Španjolska: Rafa Llopis, voditelj odjela marketinga Revestech.
Mađarska: Zsófia Balatoni, suosnivačica Uniomedia PR agencije.

PRO PR GLOBE Awards jedini je program nagrađivanja pojedinaca koji svojim radom doprinose boljoj percepciji pozicioniranja profesije odnosa s javnošću na globalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini. Fokusiran je na pojedince, a ne na projekte.

Priznanje se dodjeluje u sklopu javno dostupnog pravilnika, bivši dobitnici nominiraju buduće a povjerenstvo, koje uključuje bivše dobitnike ovog priznanja te članove organizacijskog odbora, odlučuje o dobitnicima na temelju podataka prikupljenih nakon postupka nominacije, što uključuje: pregled biografije, medijske objave i druge relevantne javne izvore informacija koje mogu potvrditi vjerodostojnost i stručnost kandidata u procesu nominacije i odabira za PRO PR GLOBE Awards.

Od 2017. godine, PRO PR GLOBE Awards jedini je program dodjele nagrada u kojem pobjednike nominiraju pojedinci članovi četiri svjetske komunikacijske udruge: International Public Relations Association (Međunarodna udruga za odnose s javnošću) – IPRA, International Communication Consulting Organisation (Međunarodna organizacija za komunikacijsko savjetovanje) – ICCO, The Public Relations and Communications Association (Udruga za odnose s javnošću i komunikaciju) – PRCA i Chartered Institute of Public Relations (Ovlašteni institut za odnose s javnošću) – CIPR.

U sklopu PRO PR GLOBE Awards, dodijelit će se tradicionalno i priznanja PRO PR Vision City, PRO PR Vision Manager i Infigo Award za poseban doprinos razvoju upravljanja komunikacijama a dobitnici će biti objavljeni 7. studenoga ove godine.

Prethodni članakInflacija u srpnju usporila na 7,3 posto
Sljedeći članakGHC je novi standard uslužnih djelatnosti