Prodaja Delta Maxija početkom 2011.

delta-maxi-trgovina-ftd1Prodaja udjela u trgovačkom lancu Delta Maxi trebala bi biti dovršena početkom 2011. godine, izjavila je direktorica Delta holdinga za korporativne komunikacije Jelena Krstović.

Pritom je pojasnila kako su pregovori o tome da strateški partner preuzme 50 posto kapitala Delta Maxija u završnoj fazi, ističući da bi dogovor mogao biti “potpisan u prvih nekoliko mjeseci naredne godine”, piše agencija Beta.

“Tehnički nije izvedivo da se dogovor postigne do kraja ove godine jer počinju novogodišnji i božićni praznici, no dogovor očekujemo odmah poslije Nove godine”, kazala je Krstović.

Ona je dodala kako ne može govoriti o tome s kim se pregovara i drugim detaljima, s obzirom na to da je potpisan ugovor o ekskluzivnosti i povjerljivosti informacija.

Grupa Delta Maxi iz sastava Delta holdinga posluje u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Bugarskoj i Albaniji, a u ovoj godini očekuje ukupan promet od 1,56 milijardi eura.

Delta Maxi je 12. prosinca obilježio 10 godina poslovanja, a u ovoj godini uslužio je oko 158 milijuna potrošača, od čega 114 milijuna u Srbiji.

Ovaj trgovački lanac trenutno zapošljava oko 13.000 radnika te raspolaže s 449 prodajnih objekata, od čega 322 u Srbiji, 31 u Bosni i Hercegovini, 18 u Crnoj Gori, 16 u Albaniji i 40 u Bugarskoj.

Prethodni članakKerum demantira Konzum: Trgovine ne prodajem, niti dajem u zakup
Sljedeći članakAmerikanci će potrošiti 450 milijardi dolara u božićnom shoppingu