Promjene u upravljačkim funkcijama Konzuma d.d.

Konzum dobio novog predsjednika Uprave – Slavka Ledića i nove članove Uprave

Na sjednici novoizabranog Nadzornog odbora društva Konzum d.d., u sastavu Hido Lajtman, izvršni direktor u Sektoru pravnih poslova Agrokora, Dubravka Jusić, izvršna direktorica marketinga Agrokora i Vladimir Bošnjak, savjetnik Izvanrednog povjerenika za financije i strategiju koji je ujedno i predsjednik Nadzornog Odbora Konzuma d.d., imenovana je nova Uprava Konzuma d.d..

Na sjednici Nadzornog odbora donesena je odluka o promjeni predsjednika Uprave društva te proširenju Uprave koja će tako ukupno brojati četiri člana. Novi predsjednik Uprave Konzuma d.d. je Slavko Ledić.

Njegov novi najuži suradnički tim činit će Uprava sa sljedećim članovima: Ines Lozić, članica Uprave za financije, Zoran Mitreski, član Uprave za nabavu, te Ivan Šantorić, član Uprave za maloprodaju i logistiku.

Dosadašnji predsjednik Uprave Teo Vujčić, nastavit će svoju karijeru u Agrokoru na poziciji savjetnika za maloprodaju Izvanrednog povjerenika za Agrokor, a djelovat će unutar Koordinacijske skupine.

Slavko Ledić

Slavko Ledić svoju karijeru u Konzumu započinje u svibnju 2005. godine u Području veleprodaje na radnom mjestu rukovoditelja Velpro centra Makarska. U području veleprodaje ostaje do 2007. godine kad preuzima poziciju direktora maloprodajne Regije Dalmacije koja je u tom trenutku uključivala 50 trgovina.

Nakon uspješnog vođenja Regije i njenog rasta na 120 trgovina, 2 milijarde kuna prometa i 2.500 zaposlenih, u studenom 2014. godine prelazi u Crnu Goru na mjesto pomoćnika predsjednika Uprave gdje značajno unapređuje samo poslovanje i poslovne rezultate kompanije. S 1.1.2016. preuzima funkciju predsjednika Uprave Konzum d.d. Zagreb na kojoj ostaje do travnja 2017. godine.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Sudjelovao je u međunarodnom programu stručnog usavršavanja International supermarket management class – IGA Coca Cola institute u Atlanti (SAD) te je završio nekoliko programa na poslovnoj školi IEDC Bled.

Ivan Šantorić

Ivan Šantorić preuzet će poziciju člana Uprave zaduženog za maloprodaju i logistiku. Karijera Ivana Šantorića u Konzumu započinje 2005. godine te je od početka vezana za logistiku.

Od asistenta izvršnog direktora Područja logistike i asistenta u Strateškoj poslovnoj grupi u Agrokoru preko mjesta direktora Sektora transporta postaje direktor Poslovnog područja logistike. Nakon spajanja dvaju Područja, preuzima funkciju direktora Poslovnog područja maloprodaje i logistike.

Od kraja siječnja 2017. godine postaje predsjednik Uprave tvrtke VELPRO – Centar d.o.o.. Ivan Šantorić završio je Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu kao i poslovnu školu INSEAD 2014. godine.

Zoran Mitreski

Zoran Mitreski, novi je član Uprave Konzuma zadužen za nabavu. Zoran Mitreski svoju karijeru u Konzumu započinje u rujnu 2006. u Području nabave i category managementa na radnom mjestu asistenta, preko category managera do direktora nabave za veleprodaju.

U kolovozu 2015. postaje izvršni direktor Područja veleprodaje i distribucije. Od travnja 2016. preuzima funkciju direktora područja nabave i category managementa u Mercatoru Slovenija.

Zoran Mitreski završio je poslovnu školu IEDC Bled te je sudjelovao u međunarodnom programu stručnog usavršavanja International supermarket management class – IGA Coca Cola institute u Atlanti (SAD).

Ines Lozić

Ines Lozić, nova je članica Uprave Konzuma d.d. zadužena za financije. Svoju poslovnu karijeru započinje u Slobodnoj Dalmaciji d.d. 1996.godine na poslovima vezanim uz računovodstvo i financije, gdje uskoro postaje voditelj interne kontrole, a od 2005. do 2007. i član Uprave za financije Grupe Slobodna Dalmacija d.d., odnosno zamjenik predsjednika Uprave.

Karijeru nastavlja u Europapress Holding d.o.o. u Zagrebu gdje je od 2007. do 2012. član Uprave matice Grupe EPH, a od 2012. do 2015. godine Član Odbora direktora poslovnih segmenata za Grupu EPH, zadužena za poslovne segmente financija, prava, kadrova i logistike.

Od 2009. godine član je društva i direktor Dignus savjetovanja d.o.o., tvrtke koja pruža usluge financijskog i poslovnog savjetovanja. Od 2016. godine član je Uprave tvrtke Centar za financijska vještačenja d.o.o. specijalizirane za vještačenja u domeni financija, računovodstva i poreza. Uz rad u realnom sektoru paralelno i kontinuirano razvija i svoju akademsku karijeru kao predavač ekonomskih kolegija.

Diplomirala je smjer Financije i računovodstvo na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu gdje je stekla i zvanje magistra znanosti na poslijediplomskom studiju, a trenutno završava i doktorski studij na Sveučilištu u Rijeci. Autor je većeg broja znanstvenih članaka objavljenih u zemlji i inozemstvu. Njena stručna znanja i vještine su upravljanje poslovnim procesima posebno u domeni poslova korporativnih financija i računovodstva u uvjetima poslovne krize, restrukturiranja duga, procjene vrijednosti trgovačkih društava, analize financijskih izvješća te računovodstvena i financijska forenzika.

Navedene promjene upravljačkog kadra Konzumu će osigurati upravljanje od strane iskusnog i profesionalnog maloprodajnog tima sukladno najboljim svjetskim maloprodajnim standardima. Na takav način će se dodatno strateški osnažiti ukupno maloprodajno poslovanje te zadržati Konzumova vodeća tržišna pozicija, a sve u sklopu novog poslovnog modela i daljnjeg plana restrukturiranja Agrokor koncerna.

Prethodni članakAgrokor: Zvonimir Mršić novi Ramljakov savjetnik
Sljedeći članakAgram podržao Ivicu Todorića na Skupštini Belja