Rauch – od skromnih početaka do snažnog brenda

Počeci obiteljske tvrtke Rauch sežu na početak 20. stoljeća, točnije u 1919. godinu. Neposredno nakon završetka Prvog svjetskog rata, Franz Josef Rauch je u Rankweilu u Vorarlbergu u Austriji, sjedištu tvrtke Rauch Fruchtsäfte Gesellschaft m.b.H. & Co osnovao tvornicu voćnih sokova za seljake u okolici.

rauch-sokovi-midiSljedeća generacija početkom 60-ih godina preuzima obiteljsku tvrtku s godišnjim prometom od približno 12 milijuna austrijskih šilinga. Pogon se poslije proširuje te se započelo s industrijskom proizvodnjom voćnih sokova koji su se u početku prodavali na domaćem tržištu, a kasnije sve više na međunarodnom tržištu.

Rauch je 1944. godine startao sa vlastitom tvornicom u Mađarskoj kako bi vršio isporuke iz Mađarske u srednjoeuropske države. Uvođenjem palete proizvoda ledeni čaj koji je izazvao pravi boom, Rauch si je osigurao vodeći položaj u tom segmentu.

Uvođenjem marke Happy day i plasiranjem marke Bravo Rauchu je uspjelo da se konačno probije na domaće i međunarodno tržište i snažno etablira u industriji proizvoda s robnom markom.

Raznovrsnost Rauchovih marki i dalje raste te se pojavljuju robne marke kao što su Isotonic, Nativa i Culinary. Rauch je u Republici Hrvatskoj zastupljen od 2000. godine, gdje otvara sestrinsku firmu s misijom veće prisutnosti i udjela na tržištu sokova i bezalkoholnih napitaka.

Danas je Rauch u Hrvatskoj prisutan u 9000 prodajnih mjesta sa svim svojim robnim markama i velikom željom daljnjeg rasta.

Prethodni članakPredstavljanje proizvođača njemačke mesne industrije
Sljedeći članakRezultati nagradne igre Podravka vrećice srećice