Rijeka Gateway i Veleučilište u Rijeci potpisali ugovor o suradnji

Cilj ove suradnje je otvoriti mladim stručnjacima priliku za profesionalni razvoj i zapošljavanje, razmjenu znanstvenih i stručnih ideja

Rijeka Gateway potpisala je ugovor o suradnji s Veleučilištem u Rijeci na Danu karijera Sveučilišta u Rijeci – UNIRI Career Days, a ugovor su potpisali predsjednik Uprave Rijeka Gateway Peter Corfitsen te član Uprave Tomislav Žunić, a ispred Veleučilišta dekan mr. sc. Marino Golob i prof. dr. sc. Bojan Hlača, prodekan za nastavu i studentska pitanja.

Rijeka Gateway najveći je projekt u prometnom sektoru u Hrvatskoj koji u riječkoj luci ulaže 380 milijuna eura u najmoderniji, daljinski upravljan kontejnerski terminal u ovom dijelu Europe, a izravno će otvoriti 300 radnih mjesta za stručnjake različitih profila.

Cilj ove suradnje je otvoriti mladim stručnjacima priliku za profesionalni razvoj i zapošljavanje, razmjenu znanstvenih i stručnih ideja. Također, suradnja između Veleučilišta i Rijeka Gatewaya podržat će daljnji razvoj studijskih programa. Studentima Veleučilišta će se otvoriti prilika sudjelovanja u mentorskom programu “Gateway to success”. Program omogućava studentima da uče i rade na najnaprednijoj tehnologiji, ali i da iz prve ruke vide sofisticiranu organizaciju jednog modernog terminala, sve uz vodstvo mentora iz tvrtke Rijeka Gateway od kojeg će moći brzo usvajati vrijedna znanja i iskustva.

“Iznimno nam je drago što imamo priliku mladim ljudima omogućiti profesionalan razvoj i početak karijera u međunarodnoj kompaniji. Rijeka Gateway teži ka tome da se riječka luka vrati na poziciju regionalnog lidera kao središnje ulazne točke za ovaj dio Europe. Ovaj projekt otvara mnoge nove perspektive mladim ljudima u Rijeci i Primorju, a mi ćemo se maksimalno osloniti na lokalne talentirane stručnjake”, rekao je Peter Corfitsen, predsjednik Uprave Rijeka Gatewaya.

Investicija je podijeljena u dvije faze: prva faza uključuje izgradnju osnovne infrastrukture terminala, nabavku najsuvremenijih kontejnerskih dizalica i uspostavu potrebne logističke podrške. Ona će biti finalizirana do 2025. godine, a tada će terminal imati kapacitet za više od milijun kontejnera godišnje, dok druga faza planira dodatno ulaganje od 180 milijuna eura, koje će biti realizirano tijekom sljedećih 10 godina.

“Suradnja s tvrtkom Rijeka Gateway nam je važna jer otvara još jednu priliku našim studentima za profesionalni rast i razvoj. Ovaj projekt donosi veliku vrijednost gradu Rijeci i okolici, a mi želimo nastaviti obrazovati kvalitetne stručnjake koji će biti spremni za karijere u globalnom konkurentnom okruženju”, rekao je prodekan prof. dr. sc. Bojan Hlača.

Novi terminal u Rijeci bit će tehnološki sofisticiran, ali i gotovo kompletno opremljen električnom opremom kako bi se maksimizirala održivost i put prema dekarbonizaciji. Električna energiju će pritom dolaziti isključivo iz obnovljivih izvora, a primjena najnovije tehnologije značajno će smanjiti emisije CO2 i drugih štetnih plinova.

Rijeka Gateway posluje u sastavu s tvrtkama APM Terminals i ENNA Logic, a zajedničkim djelovanjem planiraju vratiti Rijeku na poziciju regionalnog lidera u području pomorstva, logistike i špedicije i važne ulazne luke za tržišta srednje Europe.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakOsnovana HUP-Koordinacija logistike i distribucije
Sljedeći članakKako hrvatska skladišta idu ukorak s trendovima