Salford prodaje mljekare i u BiH

mlijekoprodukt-midiObjavljeni plan investicijskog fonda Salford da proda svoje prehrambene kompanije u Srbiji obuhvaća i njihove tri mljekare u BiH – banjalučku “Mljekaru”, dubički “Mlijekoprodukt” i sarajevski “East Milk”.

Nebojša Ristić, predstavnik Salfordove grupacije Danube Foods za BiH, potvrdio je da plan prodaje Imleka, Subotičke mljekare, Bambi Banata i Knjaza Miloša u Srbiji uključuje i njihove povezane tvrtke u BiH.

“Razlog za prodaju je to što Salford završava svoj investicijski ciklus na ovom području”, ponovio je Ristić konstataciju koju je u srijedu iznio direktor Salforda Eugene Jaffe.

Naime, Jaffe je najavio kako je od ovog tjedna na prodaju sve što fond posjeduje u Srbiji te da će u naredne dvije godine taj investicijski fond prodati sve kompanije u kojima ima vlasnički udio kako na području Srbije tako i Ukrajine, Rusije i Gruzije, pišu Nezavisne novine.

“Kompanije u kojima imamo udio prodavat ćemo po tržišnoj cijeni globalnim kompanijama. Smatramo da će prodaja biti laka, jer Salfordove kompanije nemaju problema s monopolima i posluju čisto”, rekao je Jaffe za beogradske medije.

Prethodni članakKraš Praline: Bajadera, Griotte i Fontana
Sljedeći članakZadar: ZOO City otvorio novu trgovinu za kućne ljubimce