San Benedetto opovrgnuo interes za Fructal

fructal-voce-midiGradonačelnik Ajdovščine Marjan Poljšak, koji se protivi prodaji Fructala strancima, potvrdio je namjeru općine da osnuje domaći konzorcij za kupnju proizvođača voćnih sokova

Talijanski San Benedetto opovrgnuo je da je zainteresiran za kupnju 93,7-postotnog udjela u Fructalu, proizvođaču voćnih sokova iz Ajdovščine, kojeg prodaje Pivovarna Union. Vijest kojim se San Benedetto povezuje s Fructalom je neutemeljena, navode u talijanskoj kompaniji.

San Benedetto, jedan od najvećih poduzeća za punjenje i prodaju bezalkoholnih pića u svijetu, smatrao se jednim od najozbiljnijih mogućih kupaca Fructala.

Gradonačelnik Ajdovščine Marjan Poljšak, koji se protivi prodaji Fructala strancima, zadovoljan je ovom viješću. Ponovo je potvrdio namjeru općine da osnuje konzorcij domaćih poduzetnika, zaposlenih te ostalih zainteresiranih stanovnika općine za kupnju Fructala, navodi slovenski poslovni list Finance.

Općina Ajdovščina je u tu svrhu u ovogodišnjem proračunu već rezervirala 30 tisuća eura.

Pivovarna Union je 2001. kupila Fructal za 25,26 milijuna eura, a sada za njega želi dobiti dvostruko više. (Bankamagazin)

Prethodni članakFAO: Svijetu prijeti nova kriza hrane
Sljedeći članakZagreb: Održana audicija za uloge u TV spotu Cockte