Šećerana Viro i ove godine bez isplate dividende

Nadzorni odbor i Uprava Viro Tvornice šećera iz Virovitice predlažu Skupštini društva da se ostvarena dobit iz prošle godine od 3,5 milijuna kuna rasporedi u zadržanu dobit, objavljeno je na internetskim stranicama Zagrebačke burze

secer-viro-180Viro Tvornica šećera iz Virovitice u prošloj godini ostvarila je dobit nakon oporezivanja u iznosu od 3,5 milijuna kuna, navodi se u Odluci o sazivanju redovite Glavne skupštine društva.

Nadzorni odbor i Uprava društva predlažu Skupštini društva da se ostvarena dobit iz prošle godine rasporedi u zadržanu dobit. Lani također nije bilo isplate dividende, već je dobit za 2008. godinu također raspoređena u zadržanu dobit.

Glavna skupština društva održat će se 29. travnja 2010. godine u sjedištu društva u Virovitici. Pravo sudjelovanja imaju svi dioničari upisani u depozitorij SKDD sedam dana prije održavanja Glavne skupštine, odnosno na dan 22. travnja. Za sudjelovanje dioničari se moraju prijaviti također najkasnije 22. travnja, odnosno najkasnije sedmog dana prije održavanja Skupštine.

Prema stanju u depozitoriju SKDD-u na dan 23. ožujka 2010. najveći dioničari Vira su tvrtke EOS-Z iz Zagreba s 33,57 posto i Robić d.o.o. s 32,42 posto. (Banka.hr)

Prethodni članakJadranska pivovara: U išćekivanju princa
Sljedeći članakMeggle Hrvatska distribuciju svojih gotovih proizvoda prepušta Ricardu